Κοσμος

Κορωνοϊός - Ιταλία: Υποχρεωτική η μάσκα και σε ανοικτούς χώρους

Σε ποιες πόλεις τέθηκε σε ισχύ το μέτρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Θερμομέτρηση δασκάλας έξω από σχολείο στη Νάπολη - Υποχρεωτική έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 η μάσκα στους ανοικτούς χώρους
Κορωνοϊός στην Ιταλία: Θερμομέτρηση δασκάλας έξω από σχολείο στη Νάπολη - Υποχρεωτική έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 η μάσκα στους ανοικτούς χώρους © EPA/CIRO FUSCO

Υποχρεωτική η μάσκα για τον κορωνοϊό σε ανοικτούς χώρους σε πόλεις στην Ιταλία έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020 - «Τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες.

Στην Ιταλία ελήφθη η απόφαση να γίνει υποχρεωτική η μάσκα και σε ανοικτούς χώρους, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η Ιταλία μετρά 304.323 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 και 35.781 θανάτους ασθενών από επιπλοκές του ιού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Ιταλία, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται, προκαλώντας προβληματισμό στις αρχές της ευρωπαϊκής χώρας. Η Ιταλία, μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, «χτυπήθηκαν» δυνατά από το πρώτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Τα νεότερα στοιχεία για τον κορωνοϊό στην Ιταλία επιβεβαιώνουν την αυξητική τάση στα κρούσματα Covid-19. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώθηκαν 1.786 νέες μολύνσεις Covid-19 και 23 νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Μία ημέρα νωρίτερα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία ήταν 1.640, ενώ 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ανακοινώθηκαν 1.786 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
Ανακοινώθηκαν 1.786 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 © athensvoice.gr/koronoios

Όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (στην περιφέρεια της Καμπανίας) οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020, έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020, να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και στους ανοικτούς χώρους.

«Πρέπει να υιοθετήσουμε και πάλι υπεύθυνες συμπεριφορές, πολλώ δε μάλλον μετά το άνοιγμα των σχολείων μας. Αν θέλουμε να αποφύγουμε ένα νέο γενικευμένο lockdown, πρέπει δείξουμε και πάλι πνεύμα υπευθυνότητας» ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, Βιντσέντσο Ντε Λούκα.

Στην πόλη Φότζια, επίσης, της νότιας περιφέρειας της Απουλίας, ο δήμαρχος υπέγραψε απόφαση βάσει της οποίας από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, όλοι πρέπει να φορούν μάσκα, και όταν βρίσκονται εκτός δημοσίων και επαγγελματικών χώρων. Εξαιρούνται μόνο τα παιδιά κάτω των 6 ετών και οι πολίτες με πιστοποιημένα προβλήματα υγείας.

Υποχρεωτική η μάσκα σε ανοικτούς χώρους και στο ιστορικό κέντρο της Γένοβας, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Μέχρι σήμερα η δημοτική αστυνομία, σε εκατοντάδες ελέγχους που πραγματοποίησε, επέδειξε μια σχετική ελαστικότητα. Ωστόσο, από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 αναμένεται να επιβάλει «τσουχτερά» πρόστιμα στους παραβάτες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ