Κοσμος

Βέλγιο: Πότε παύει να είναι υποχρεωτική η μάσκα σε ανοικτό χώρο

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις - Τι αλλάζει με την προληπτική καραντίνα 14 ημερών - Οι νέες αποφάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές κάνει νέες ανακοινώσεις για τη μάσκα και τον κορωνοϊό
Η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές κάνει νέες ανακοινώσεις για τη μάσκα και τον κορωνοϊό © EPA/OLIVIER HOSLET

Η μάσκα για τον κορωνοϊό στο Βέλγιο δεν είναι υποχρεωτική σε ανοικτούς χώρους από την 1η Οκτωβρίου 2020 - Ποιες περιπτώσεις εξαιρούνται.

Σε λίγες ημέρες η μάσκα για τον κορωνοϊό στο Βέλγιο δεν θα είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Όπως έγινε γνωστό, νέες αποφάσεις για την προστασία από τον κορωνοϊό έλαβε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 το Εθνικό Συμβούλιο του Βελγίου.

Η συνεδρίαση κράτησε πέντε ώρες και μεταξύ άλλων ελήφθησαν αποφάσεις για τη μάσκα και τη χρήση της, την προληπτική καραντίνα 14 ημερών και τις συναθροίσεις στο Βέλγιο. Ειδικότερα, από την 1η Οκτωβρίου 2020 η μάσκα για τον κορωνοϊό δεν είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους εκτός από τα πολυσύχναστα μέρη, στα οποία δε μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα οποία θα καθορίζονται από τοπικές αρχές. Επιπροσθέτως, η καραντίνα μειώνεται σε 7 ημέρες από 14, κάτι όμως που δεν θα ισχύει εάν κάποιος βρεθεί θετικός στην Covid-19.

Αναφορικά με τις ιδιωτικές εκδηλώσεις στο Βέλγιο επιτρέπεται η συμμετοχή μέχρι 10 ατόμων, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις.

«Στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να δείτε όλα τα άτομα που θέλετε. Αλλά υπάρχουν προϋποθέσεις: Διατηρήστε την απόσταση σας ανά πάσα στιγμή και όταν αυτό δεν είναι δυνατό, πρέπει να φοράτε μάσκα. Δεν μπορείτε να δείτε περισσότερα από 10 άτομα, στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή. Αυτός ο κανόνας παραμένει» ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της η πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές.

Για τις εκδηλώσεις με κοινό στο Βέλγιο επιτρέπονται μέχρι 200 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 400 σε εξωτερικούς, ανακοίνωσε.

Πάνω από 105.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο | 23.09.2020
Πάνω από 105.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο | 23.09.2020 © athensvoice.gr/koronoios

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Βέλγιο έχουν φθάσει τις 105.226, την ώρα που 9.955 ασθενείς με Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ