Κοσμος

Φόνος και ταραχές σε περιοχή της ΠΓΔΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67881-137570.JPG

Σοβαρές εθνοτικές ταραχές προκλήθηκαν στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ της ΠΓΔΜ  ("Δημοκρατία της Μακεδονίας"), μετά το φόνο ενός 18άχρονου Σλαβομακεδόνα, παρά τη σύλληψη ενός Αλβανού που θεωρειται ο βασικός ύποπτος.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο Αλβανός είχε κλέψει το ποδήλατο του νεαρού. Ο νεαρός με τον πατέρα του κυνήγησαν τον κλέφτη, αλλά όταν τον έφτασαν εκείνος μαχαίρωσε θανάσιμα το θύμα.  Η αστυνομία συνέλαβε τον κλέφτη και τον ανακρίνει για το φόνο.

Στη συνέχεια, εξοργισμένοι κάτοικοι της περιοχής του βγήκαν στους δρόμους,  κατέστρεψαν καταστήματα, έσπασαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες των επεισοδίων, φαινόταν ανήμπορη να τα εμποδίσει. 

Το τοπικό δημοτικό συμβούλιο  εξέφρασε τη λύπη του για το χαμό του 18χρονου και απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσουν να πνεύματα, ενώ κάλεσε και την αστυνομία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της ζωής και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής.

Η περιοχή  Γκιόρτσε Πέτροβ είναι μικτή, με Σλαβομακεδόνες και Αλβανούς κατοίκους, όλους υπηκόους της ΠΓΔΜ. Και εκεί, αλλά και ε άλλες περιοχές της Δυτικής ΠΓΔΜ, σοβεί μόνιμο εθνοτικό ζήτημα, που γεννά τακτικά αναταραχές. 

Μ.Φ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ