Κοσμος

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν περιμένει κυρώσεις από την ΕΕ

«Η Άγκυρα είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA/SEDAT SUNA

Ο Tούρκος ΥΠΕΞ, Τσαβούσογλου, λέει πως η Τουρκία δεν αναμένει να της επιβληθούν κυρώσεις από τις Βρυξέλλες εξαιτίας της διένεξης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ΕΕ έχει υπογραμμίσει πως υποστηρίζει πλήρως τα μέλη της Ελλάδα και Κύπρο στη διένεξη και πως σχεδιάζει κυρώσεις που ενδέχεται να επιβάλει στην Τουρκία, αν δεν αρχίσει διάλογος.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο, Oruc Reis, επέστρεψε στην Αττάλεια προκειμένου να «υποβληθεί στην καθιερωμένη του συντήρηση και να συνεχίσει τις έρευνές του» όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας.

«Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας στην τοποθεσία Akdeniz Demre-1 στις 10 Αυγούστου. Το Oruc Reis έχει συλλέξει σεισμικά δεδομένα 3.525 χιλιομέτρων στο πεδίο μέχρι στιγμής. Το Oruc Reis επιστρέφει στο λιμάνι μία φορά τον μήνα για προγραμματισμένη συντήρηση, αλλαγή προσωπικού και προετοιμασίες επόμενης αποστολής σύμφωνα με τις αρχές που ενεργεί.

»Η επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι για προμήθεια και συντήρηση σε μηνιαία βάση είναι πάντα δραστηριότητα ρουτίνας. Το πλοίο θα συνεχίσει τις σεισμικές δραστηριότητες εξερεύνησης και έρευνας μετά τις εργασίες προμήθειας και συντήρησης», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ