Κοσμος

Ισραήλ-Κορωνοϊός: Kαραντίνα τριών εβδομάδων σε όλη τη χώρα

Η πρώτη χώρα που επιστρέφει σε lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Ισραήλ
Κορωνοϊός - Ισραήλ © EPA/ABIR SULTAN

Η γενική καραντίνα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στο Ισραήλ από την Παρασκευή και για τρεις εβδομάδες, λόγω κορωνοϊού

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα μέτρο που επιβάλλει καραντίνα τριών εβδομάδων σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται την Παρασκευή, μεταδίδουν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet και το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12.

Με βάση τα κατά κεφαλήν κρούσματα, το Ισραήλ βρίσκεται στη χειρότερη θέση παγκοσμίως. Πάνω από 4.000 μολύνσεις καταγράφονται καθημερινά τα τελευταία 24ωρα έναντι μόλις 20 όταν η χώρα έβγαινε από το πρώτο lockdown τον Μάιο.

Υπουργική ομάδα (corona cabinet) διστακτικά αναγκάστηκε να εγκρίνει το νέο lockdown που  θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα συμπέσει με την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά κάτι που δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης και το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει εναλλακτική επιλογή για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα καθορίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων του lockdown.

Σχολεία και εταιρείες θα κλείσουν (εκτός αυτών που θεωρούνται απαραίτητες). Τα εστιατόρια θα προσφέρουν μόνο delivery και οι τουρίστες θα απαγορεύονται. Φυσικά, η ζημιά στην οικονομία αναμένεται τεράστια καθώς ήδη το ένα πέμπτο των εργαζομένων βρίσκεται εκτός παραγωγικής διαδικασίας παρόλο που η χώρα έχει βγει από το lockdown από τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ