- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Άγκυρα θα στείλει δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα
Δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ
Το πλωτό μας γεωτρύπανο Kanuni, του οποίου οι εργασίες προετοιμασίας συνεχίζονται, θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, έγραψε ο Φατίχ Ντονμέζ
Η Τουρκία θα στείλει ένα δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο στη Μαύρη Θάλασσα για αρχίσει εργασίες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, εβδομάδες αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην περιοχή που έχει υπάρξει ποτέ.
«Το πλωτό μας γεωτρύπανο Kanuni, του οποίου οι εργασίες προετοιμασίας συνεχίζονται, θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα», έγραψε στο Twitter.
O Ντονμέζ πρόσθεσε ότι το Kanuni, θα υποστηρίξει το πλωτό γεωτρύπανο Fatih, το οποίο βρήκε το πεδίο των 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σχεδόν 100 ναυτικά μίλια βορείως της τουρκικής ακτής.
Δεν κατέστη αμέσως σαφές αν το Κανουνί θα εργαστεί στο ίδιο πεδίο όπως το Φατίχ. Το Κανουνί βρίσκεται σήμερα στ΄ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Αντάλιας (Αττάλειας) της νότιας Τουρκίας, όπως δείχνουν τα δεδομένα εντοπισμού πλοίων της υπηρεσίας Refinitiv.
Οι ανάγκες της Τουρκίας σε ενέργεια καλύπτονται επί του παρόντος σχεδόν όλες από τις εισαγωγές και οποιαδήποτε ανακάλυψη θα βοηθήσει τη χώρα να μειώσει το τρέχον έλλειμμά της, γράφει το Reuters.
Ο Ντονμέζ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι θα βρεθεί περισσότερο φυσικό αέριο καθώς οι γεωτρήσεις συνεχίζονται βαθύτερα κάτω από τον βυθό της θάλασσας. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Ενέργειας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η Τουρκία ελπίζει να ανακοινώσει τα νέα ευρήματα τον Οκτώβριο.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.