- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Ξεκινούν οι ιστορικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
Στόχος ο τερματισμός ενός πολέμου που διαρκεί δύο δεκατίες
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η τελετή έναρξης για τις συνομιλίες μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, την Ντόχα, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα των διαπραγματεύσεων με στόχο να τερματιστούν δύο δεκαετίες πολέμου που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες μαχητές και αμάχους.
Η τελετή άρχισε στις 09.00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), με την ανάγνωση εδαφίων από το κοράνι, ενώ ακολούθησαν σχόλια από τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ.
Οι ιστορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν θα πρέπει να βασίζονται στην ιδέα ότι δεν υπάρχουν νικητές ούτε ηττημένοι, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι. Οι δύο πλευρές «θα πρέπει να λάβουν την καθοριστική απόφαση σύμφωνα με τις σημερινές προκλήσεις και να σταθούν πάνω από κάθε είδους διαφορά…καταλήγοντας σε μια συμφωνία επί της βάσης ότι δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος», δήλωσε ο ίδιος.
Αμπντουλάχ: Να τελειώσουν τα βάσανα της χώρας
Ο επικεφαλής του αφγανικού συμβουλίου συμφιλίωσης Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ δήλωσε σήμερα ότι εάν η κυβέρνηση του Αφγανιστάν και οι Ταλιμπάν συνεργαστούν, θα μπορέσουν τελικά να καταλήξουν σε μια ειρηνευτική συμφωνία προκειμένου να δοθεί τέλος σε δεκαετίες συγκρούσεων.
«Πιστεύω ότι εάν δώσουμε τα χέρια ο ένας στον άλλο και εργαστούμε ειλικρινώς για την ειρήνη, θα δοθεί τέλος στα σημερινά βάσανα της χώρας», δήλωσε ο Αμπντουλάχ στην εναρκτήρια τελετή των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σε ξενοδοχείο στην Ντόχα.
Ο Αμπντουλάχ ευχαρίστησε τους Ταλιμπάν για την «προθυμία» τους να διαπραγματευτούν και ζήτησε να υπάρξει «ανθρωπιστική εκεχειρία». «Πρέπει να δώσουμε τέλος στη βία και να πετύχουμε μια εκεχειρία το συντομότερο δυνατόν. Θέλουμε μια ανθρωπιστική εκεχειρία», δήλωσε ο διαπραγματευτής της αφγανικής κυβέρνησης στις ιστορικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν το έργο είναι δικό του
Η σύγκρουση με το Ιράν εκτοξεύει τις τιμές του πετρελαίου και απειλεί τη διεθνή οικονομία
Οι ΗΠΑ μειώνουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή
Το χρονικό της υπόθεσης
Νέα στοιχεία για τις κινήσεις του τραγουδιστή μετά τη δολοφονία της 14χρονης και τις προσπάθειες να καλύψει τα ίχνη του
Η επίθεση σημειώθηκε έπειτα από μια σειρά περιστατικών αντισημιτικού χαρακτήρα τις τελευταίες εβδομάδες
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.