- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Figaro για Τουρκία: Θέλει να εκδικηθεί τη ναυμαχία της Ναυπάκτου;
Η γαλλική εφημερίδα στηλιτεύει τις θέσεις του Τούρκου προέδρου
Με πρωτοσέλιδό της η Le Figaro σχολιάζει τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ενέργειές του στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πρωτοσέλιδο στην Le Figaro έγιναν οι ενέργειες του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Μη ικανοποιημένος με την ανάκτηση της Αγίας Σοφίας για να τη μετατρέψει σε τζαμί, ο νεοσουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει τώρα να εκδικηθεί τη ναυμαχία της Ναυπάκτου;», αναρωτιέται ο συντάκτης της γαλλικής εφημερίδας.
«Το ναυτικό του παρελαύνει στην ανατολική Μεσόγειο κανονιοβολώντας, σε μια εποχή που οι εντάσεις με την Ελλάδα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Οι δύο γειτονικές χώρες, ιστορικοί αντίπαλοι, αγωνίζονται για την εκμετάλλευση πλούσιων υποθαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αναζωπυρώνοντας μια αρχαία διαμάχη, για την έκταση των αντίστοιχων ηπειρωτικών εδαφών τους. Στα ανοιχτά της Κύπρου, οικονομικά οφέλη και θέματα κυριαρχίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ», σημειώνει ο αρθρογράφος και αναρωτιέται αν πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες του πρώτου πολέμου μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ.
Μάλιστα, στο άρθρο αναφέρεται στην στοχοποίηση τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας από τον Ερντογάν, καθώς ο ίδιος μίλησε για άπληστους και ανίκανους ηγέτες και αναφέρεται στις λάθος κινήσεις του Τούρκου προέδρου απαριθμώντας τις.
Όπως γράφει η Le Figaro, σε αυτόν ανήκουν:
- ο μεταναστευτικός εκβιασμός εναντίον της Ευρώπης,
- η κατοχή της βόρειας Συρίας εναντίον των Κούρδων,
- η ένοπλη παρέμβαση στη Λιβύη
- η αγορά ενός ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος, «κάτω από τη μύτη» των Αμερικανών καθώς και
- η εσωτερική καταστολή, η οποία οδήγησε χιλιάδες Τούρκους στη φυλακή και κόστισε τη ζωή της δικηγόρου, Ebru Timtik, μετά από απεργία πείνας 238 ημερών.
Το άρθρο αναφέρεται στην στάση του ίδιου του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος είναι εξοργισμένος με τον Τούρκο Πρόεδρο αλλά και με το ΝΑΤΟ. Εξηγεί τους ρόλους που έχει μοιράσει ο Μακρόν με την Μέρκελ με τον πρώτο να «παίζει το χαρτί ενός επιδεικτικού μιλιταρισμού, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ένα νηφάλιο διάλογο».
«Το σχέδιό τους για έξοδο από μία επικίνδυνη κλιμάκωση είναι τερματισμός χωρίς καθυστέρηση των στρατιωτικών προκλήσεων και θέσπιση ενός μορατόριουμ για την εξερεύνηση σε αμφισβητούμενα ύδατα. Κανείς δεν τα έχει πει καλύτερα μέχρι τώρα», γράφει η Figaro.
Το πρωτοσέλιδο της Le Figaro
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορναρίσματα, λεωφορεία και τρίποδα στη μέση του δρόμου
341 οι αγνοούμενοι τουρίστες - Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής
Το περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ Νοαΐν της βόρειας Ισπανίας
Της επιδικάστηκαν 363.000 δολάρια σε αμοιβές
Η στήριξη στα παιδιά, στην LGBTQ+ κοινότητα και στο Black Lives Matter
Περισσότεροι υποψήφιοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον και η ιταλική Autistici/Inventati
Ο άνθρωπος που έκανε το χρέος μέρος της φιλοσοφίας του
«Είδα τη ζωή μου να χάνεται μέσα σε μια νύχτα και δεν θέλω να τη χάσω ξανά», ανέφερε
Οι γιατροί προειδοποιούν
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και προχώρησε στην άμεση σύλληψή του αλλά και στην κατάσχεση του «όπλου»
Μαζί τους ο 7χρονος πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα 5χρονη Λίλιμπετ
«Η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της ιστορίας μέσω των ευσυνείδητων και ειρηνικών πολιτικών της»
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το μυστικό σχέδιο για περικοπές έως 60%
Το σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις
384 ταξιδιώτες δεν έχουν εντοπιστεί
Αποφεύγει μια ετυμηγορία σε δίκη που αφορούσε τον σχεδιασμό εθιστικών λειτουργιών σε Facebook και Instagram
Λουλούδια στο αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας - Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία της
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Ρωσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.