- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ένας μαύρος σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Λος Αντζελες
Η αστυνομία δηλώνει ότι ο άνδρας έφερε όπλο
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος 'Αντζελες έδωσε τη δική του εκδοχή για τον θάνατο μαύρου αμερικανού από πυρά αστυνομικού
Ένας μαύρος Αμερικανός σκοτώθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα στο Λος 'Αντζελες, σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης και δυσπιστίας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης που αναβίωσε μετά την υπόθεση Τζέικομπ Μπλέικ. Η αστυνομία δηλώνει ότι ο άνδρας έφερε όπλο.
Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος 'Αντζελες, δια στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ο εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα "30", κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας» δήλωσε ο Ντίν.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας «έφυγε τρέχοντας» αφότου άφησε το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός Αφροαμερικανός «χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς».
«Ο ύποπτος, παρεμπιπτόντως, πέταξε ένα σωρό ρούχα που είχε στο χέρι. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα», συνέχισε ο υπαστυνόμος.
Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας επλήγη από σφαίρες, σκοτώθηκε επί τόπου. «Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό», επέμεινε ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο αυτό, ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη έναν Αφροαμερικανό στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από αυτή την κατά τα φαινόμενα αστυνομική κατάχρηση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Η κατάθεση για το περιστατικό του 1999
«Η ευθύνη μου είναι να ακούσω, να απαντήσω σε εύλογες ανησυχίες και να προχωρήσω την Αλβανία μπροστά»
Ο πόλεμος των drones και τα γεωπολιτικά παιχνίδια πάνω από το μέτωπο
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπεράσει επίσης την Ιαπωνία
Γιατί το πρόσωπο αυτής της γυναίκας κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο ποντίφικας παρέμεινε στο χειρουργείο περίπου τρεις ώρες - Αφαίρεσαν τον κάτω λοβό του δεξιού πνεύμονα
Έρευνα για τα έργα και τις ημέρες της στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.