Κοσμος

Αλεξέι Ναβάλνι: Γερμανοί γιατροί επιβεβαιώνουν ότι δηλητηριάστηκε

Παραμένει σε κώμα αλλά η ζωή του δεν φαίνεται πλέον να διατρέχει κίνδυνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλεξέι Ναβάλνι
Αλεξέι Ναβάλνι © EPA

«Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε» υποστηρίζουν οι Γερμανοί γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του στο Βερολίνο.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε, υποστηρίζουν οι Γερμανοί γιατροί που τον παρακολουθούν σε νοσοκομείο στο Βερολίνο.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί γιατροί εντόπισαν ίχνη δηλητηρίασης στον οργανισμό του Αλεξέι Ναβάλνι, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην Washington Post.

Ο ισχυρισμός αυτός έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που φώναζαν όλες αυτές τις ημέρες οι υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι, σφοδρού πολέμιου του Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν σταματούσαν να τονίζουν ότι «τον δηλητηρίασαν», γι' αυτό και ζητούσαν επιτακτικά να μεταφερθεί για νοσηλεία εκτός Ρωσίας. 

Ιδιωτικό αεροσκάφος-νοσοκομείο ΜΚΟ μετέφερε σε κώμα τον Αλεξέι Ναβάλνι στο Βερολίνο από το νοσοκομείο στην πόλη Ομσκ στη Σιβηρία, όπου βρισκόταν. Υποστηρικτές του επιμένουν ότι τον δηλητηρίασαν με τοξίνη, την οποία έριξαν στο τσάι του. Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Βερολίνου όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι γνωστοποίησαν ότι η ζωή του δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

«Ο ασθενής βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και εξακολουθεί να βρίσκεται σε κώμα. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του» ανέφεραν οι Γερμανοί γιατροί.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι εισήλθε την περασμένη Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 στο νοσοκομείο του Ομσκ. Νωρίτερα, είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην πόλη της Σιβηρίας, ενώ στη συνέχεια εμφάνισε και έντονους πόνους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ