Κοσμος

Ιταλία - Κορωνοϊός: Πώς ανοίγει τα σχολεία - Τι ισχύει με μάσκα

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς από την υπουργό Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Λουτσία Ατσολίνα
Η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Λουτσία Ατσολίνα © EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία παρά τα αυξημένα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Οι διαφωνίες για τη μάσκα στους μαθητές - Πότε ξεκινά το σχολικό έτος.

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας στην Ιταλία για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, με τα σχολεία της χώρας να υποδέχονται τους μαθητές παρά τα αυξημένα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ότι το σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε. «Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας» ξεκαθάρισε η Λουτσία Ατσολίνα.

Και πρόσθεσε: «Θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα, σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς». Παράλληλα, έχει γίνει έρευνα για «μεγαλύτερες αίθουσες ώστε τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν τη μάσκα τους».

Εν τω μεταξύ από την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ για κορωνοϊό σε καθηγητές, δασκάλους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Στο Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη, έχουν ήδη ζητήσει να μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ 10.000 άτομα.

Από την περιοχή του Βένετο, τέλος, ο περιφερειάρχης της Λέγκα, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως «παιδιά 6 ή 8 ετών μπορούν να φορούν την προστατευτική μάσκα επί σειρά ωρών, κάθε ημέρα». Το προληπτικό μέτρο που η περιφέρειά του θεωρεί αναγκαίο, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στην Ιταλία εν μέσω κορωνοϊού, είναι η τήρηση των αποστάσεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ