- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ιταλία - Κορωνοϊός: Πώς ανοίγει τα σχολεία - Τι ισχύει με μάσκα
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς από την υπουργό Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα
Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία παρά τα αυξημένα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Οι διαφωνίες για τη μάσκα στους μαθητές - Πότε ξεκινά το σχολικό έτος.
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας στην Ιταλία για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω κορωνοϊού.
Όπως ανακοινώθηκε, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, με τα σχολεία της χώρας να υποδέχονται τους μαθητές παρά τα αυξημένα νέα κρούσματα κορωνοϊού.
Ειδικότερα, η υπουργός Παιδείας της Ιταλίας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ότι το σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε. «Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας» ξεκαθάρισε η Λουτσία Ατσολίνα.
Και πρόσθεσε: «Θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα, σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς». Παράλληλα, έχει γίνει έρευνα για «μεγαλύτερες αίθουσες ώστε τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν τη μάσκα τους».
Εν τω μεταξύ από την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ για κορωνοϊό σε καθηγητές, δασκάλους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Στο Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη, έχουν ήδη ζητήσει να μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ 10.000 άτομα.
Από την περιοχή του Βένετο, τέλος, ο περιφερειάρχης της Λέγκα, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως «παιδιά 6 ή 8 ετών μπορούν να φορούν την προστατευτική μάσκα επί σειρά ωρών, κάθε ημέρα». Το προληπτικό μέτρο που η περιφέρειά του θεωρεί αναγκαίο, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στην Ιταλία εν μέσω κορωνοϊού, είναι η τήρηση των αποστάσεων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.