Κοσμος

Έκτακτη σύνοδος ΕΕ: H τουρκική προκλητικότητα σε πρώτο πλάνο

Ο τρόπος για να ξεκινήσει ο διάλογος με την Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINNISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ο Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής της ΕΕ.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιήσουν σήμερα, 19 Αυγούστου, οι «27» ηγέτες της ΕΕ για την κατάσταση στη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους ομολόγους του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε διάλογο με την Τουρκία μόνο αν σταματήσουν οι προκλήσεις από την πλευρά της Άγκυρας και μόνο για το ζήτημα των θαλασσίων ζωνών που η χώρα μας θεωρεί ότι είναι η μόνη εκκρεμότητα με τη γείτονα χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το θέμα της Λευκορωσίας θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των «27».

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται η έκτακτη Σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών στις 27-28 Αυγούστου, οπότε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, κ. Ζοζέπ Μπορέλ, πρέπει να παρουσιάσει τη λίστα των κυρώσεων που έχει ζητήσει η Ελλάδα για την Τουρκία. Ωστόσο, οι όποιες κυρώσεις θα κλειδώσουν στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τον Σεπτέμβριο κι εκεί οι ηγέτες της Ε.Ε θα αποφασίσουν αν και ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στην Τουρκία. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ