Κοσμος

Βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασίες θαλασσινών στην Κίνα

Οι κατεψυγμένες γαρίδες έγιναν εισαγωγή απο τον Ισημερινό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kina-koronoios-ixni-siskevasies.jpg
© EPA/ALEKSANDAR PLAVEVSKI

Σε συσκευασίες θαλασσινών από τον Ισημερινό βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού στην Κίνα - Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Σε εξωτερική συσκευασία με κατεψυγμένες γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη κορωνοϊού στην Κίνα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV, τα ίχνη κορωνοϊού διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στο εξωτερικό της συσκευασίας σε εστιατόριο στην Κίνα.

Ειδικότερα, εστιατόριο στην πόλη Γούχου προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη συσκευασία με τις κατεψυγμένες γαρίδες από τον Ισημερινό. Στην εξωτερική πλευρά βρέθηκαν ίχνη κορωνοϊού. Νωρίτερα, οι αρχές σε αυτήν την παραθαλάσσια πόλη της Κίνας (επαρχία Σαντόνγκ) είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν ίχνη κορωνοϊού σε συσκευασία με εισαγόμενα κατεψυγμένα θαλασσινά, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το είδος του τροφίμου.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα σε αρκετές πόλεις της Κίνας υπάρχουν αναφορές για συσκευασίες, όπου στο εξωτερικό τους εντοπίζονται ίχνη κορωνοϊού. Ενδεικτικά αναφέρονται οι πόλεις Σιαμέν και Νταλιάν. Τα περιστατικά αυτά ώθησαν τις αρχές της Κίνας να προχωρήσουν σε προσωρινή αναστολή των εισαγωγών από τρεις παραγωγούς γαρίδων του Ισημερινού.

Το CCTV μετέδωσε ότι το εστιατόριο στην πόλη Γούχου είχε αποθηκεύσει τα προϊόντα αυτά σε καταψύκτη μετά την αγορά τους, τα οποία κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν για καταστροφή. Όλα τα τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους και σε χώρους της επιχείρησης καθώς και στο προσωπικό εταιρείας χονδρικής πώλησης γαρίδων και σε μέλη των οικογενειών τους, ήταν αρνητικά.

Αρνητικά ήταν επίσης και τα τεστ που έγιναν σε προσωπικό, τρόφιμα και χώρους άλλων εστιατορίων στην ίδια πόλη, που προμηθεύτηκαν συσκευασίες με κατεψυγμένες γαρίδες από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο κορωνοϊός θεωρείται ότι εμφανίστηκε σε υπαίθρια αγορά που πωλούσε θαλασσινά και άγρια ζώα στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Από τότε εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, με τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια, την ώρα που περισσότεροι από 740.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ