Κοσμος

Ρωσία: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως το εμβόλιο δεν είναι ασφαλές

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας έκανε λόγο για απόψεις που διατυπώνονται «για λόγους ανταγωνισμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαστήριο
Εργαστήριο(Φωτογραφία: UNSPLASH)

Η Ρωσική κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς που θέτουν ζητήματα ασφαλείας στο ρωσικό εμβόλιο για τον κορωνοϊό που εγκρίθηκε χθες

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε σήμερα ότι οι ισχυρισμοί πως το εμβόλιο της Ρωσίας για τον κορωνοϊό  δεν είναι ασφαλές είναι αβάσιμοι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η κόρη του ήταν μεταξύ των ανθρώπων που εμβολιάστηκαν. 

Η απόφαση της Μόσχας να δώσει την έγκρισή της έχει δημιουργήσει ανησυχίες μεταξύ κάποιων ειδικών. Μόνο το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η Μόσχα ίσως θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε πως  οποιαδήποτε σφραγίδα έγκρισής του για υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 θα απαιτήσει αυστηρή αξιολόγηση δεδομένων ασφαλείας, 

«Είμαστε σε στενή επαφή με τις ρωσικές υγειονομικές αρχές και συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με την πιθανή προέγκριση του εμβολίου από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς σε δημοσιογράφους στη Γενεύη. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ