Κοσμος

Ερντογάν για Oruc Reis: Δεν θα μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε νέο μήνυμα για διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος απορρίψει το αίτημα, σκοτεινιάζει το μέλλον του»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν/ © EPA/FANDY AZLAN

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για Oruc Reis - Οι νέες απειλές από τον Τούρκο πρόεδρο και το μήνυμα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στις ακτές της.

Για το Oruc Reis που βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, την Τουρκία και τις επιδιώξεις της στην Ανατολική Μεσόγειο τοποθετήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν εξαπέλυσε νέες απειλές, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας». Και ξεκαθάρισε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες.

«Το πιο σημαντικό ζήτημα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι απαντήσεις που δώσαμε στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά το έδειξε για άλλη μια φορά και στράφηκε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία δεν είχε νομική βάση» δήλωσε, ο Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

Και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που προσπαθεί να "εγκλωβίσει" τη χώρα στις ακτές της, αγνοώντας τα τεράστια τουρκικά εδάφη» προειδοποιώντας πως «όσοι αγνοούν τις εκκλήσεις μας για διάλογο σκοτεινιάζουν το μέλλον τους».

«Ας συγκεντρωθούμε όλες οι χώρες της Μεσογείου. Ας βρούμε έναν τύπο που είναι αποδεκτός από όλους και προστατεύει τα δικαιώματα όλων. Είμαστε πάντα εκεί για να επιλύσουμε τις διαφορές μέσω διαλόγου Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια και στον τομέα της διπλωματίας έως ότου επικρατήσει η κοινή λογική» υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.

Και συμπλήρωσε: «Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruç Reis αγκυροβόλησε στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας και μετακινήθηκε προς την περιοχή έρευνας. Όπως και στην οικονομία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανεξαρτησία της χώρας μας στην ενέργεια».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ