Κοσμος

Ινδία - Αεροπορική τραγωδία: Ψάχνουν απαντήσεις στα μαύρα κουτιά

Ξεκίνησε η εξέταση των δεδομένων που έχουν καταγραφεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία - Στους 18 οι νεκροί
Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία - Στους 18 οι νεκροί © EPA/PRAKASH ELAMAKKARA

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Εμπειρογνώμονες ανοίγουν τα «μαύρα κουτιά» - Στους 18 οι νεκροί από την ανώμαλη προσγείωση.

Να βρουν απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία αναζητούν εμπειρογνώμονες στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.

Όπως έγινε γνωστό, Ινδοί ερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων άρχισαν να εξετάζουν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους Boeing 737.

Το αεροπλάνο βγήκε εκτός διαδρόμου, κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί με συνέπεια τον θάνατο 18 ανθρώπων, στο χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έγινε στην Ινδία, κατά την τελευταία δεκαετία.

Το αεροσκάφος της Air India Express που πραγματοποίησε πτήση επαναπατρισμού για Ινδούς που είχαν αποκλειστεί στο Ντουμπάι εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού βγήκε εκτός διαδρόμου την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Κόζικοντ (πρώην Καλικούτ), στο νότιο τμήμα της χώρας, εν μέσω έντονης βροχόπτωσης.

Το αεροσκάφος παρασύρθηκε σε παρακείμενο του αεροδρομίου, ανοιχτό χώρο, ενώ η άτρακτος του, διαχωρίστηκε σε δύο τμήματα.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή που έδωσε την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ο Αρούν Κουμάρ, διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας, δήλωσε ότι η χώρα του θα επιτρέψει την πρόσβαση στα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, τόσο για τους διεθνείς διερευνητές αεροπορικών δυστυχημάτων όσο και για την κατασκευάστρια εταιρεία Boeing, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία.

India: Split fuselage investigated following Kerala plane crash

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ