Κοσμος

Έκρηξη στη Βηρυτό: Αύριο η βιντεοδιάσκεψη των δωρητών του Λιβάνου

Συνδιοργανώνεται από τον ΟΗΕ και τη Γαλλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

Μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό ,ηγέτες από όλον τον κόσμο θα συμμετέχουν αύριο στη βιντεοδιάσκεψη των δωρητών του Λιβάνου

Αύριο στις 15:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει η βιντεοδιάσκεψη των δωρητών για τον Λίβανο, μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό την περασμένη Τρίτη. 

Η βιντεοδιάσκεψη  θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά χθες ότι θα συμμετάσχει και αυτός στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο (της Γαλλίας, Εμανουέλ) Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

 

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν απέρριψε χθες  κάθε περίπτωση για διενέργεια διεθνούς έρευνας σχετικά με την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της Βηρυτού, σκοτώνοντας περισσότερους από 150 ανθρώπους.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι μια διεθνής έρευνα θα «απέκρυπτε την αλήθεια», ο Αούν απάντησε «ασφαλώς».

Η δήλωση αυτή έγινε αφού πρώτα την Πέμπτη  ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βηρυτό, ζήτησε να διενεργηθεί διεθνής έρευνα για το θέμα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ