Κοσμος

Τέλος το TikTok για τους δημόσιους υπάλληλους στις ΗΠΑ

Η Γερουσία υιοθέτησε ομόφωνα το σχετικό νομοσχέδιο - Απαγορεύεται να το χρησιμοποιούν στις συσκευές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση του ΤikTok στους δημόσιους υπάλληλους
ΗΠΑ: Η Γερουσία ψήφισε την απαγόρευση του ΤikTok στους δημόσιους υπάλληλους © Pixabay

Tik Tok: Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει τη χρήση της εφαρμογής στις συσκευές των δημοσίων υπαλλήλων.

Υπέρ του να απαγορευτεί το TikTok στους δημόσιους υπάλληλους τάχτηκε η Γερουσία στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η Γερουσία των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 το σχετικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση του TikTok στους δημόσιους υπάλληλους.

Με βάση τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που ψήφισε ομόφωνα η Γερουσία των ΗΠΑ, απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση του TikTok, της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης της κινεζικής εταιρείας ByteDance, σε όλες τις συσκευές που χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στους υπαλλήλους της ή στα μέλη του Κογκρέσου.

«Το TikTok συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια και δεν έχει θέση στις συσκευές της κυβέρνησης» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζος Χόουλι, που ήταν εκ των συντακτών του νομοσχεδίου. Ο Λευκός Οίκος απειλεί να απαγορεύσει πλήρως την εφαρμογή, εκτός και αν αγοραστεί από τη Microsoft μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε να απαγορευτεί στους ομοσπονδιακούς υπάλληλους να κατεβάζουν την εφαρμογή TikTok στις συσκευές που τους παρέχει η κυβέρνηση. Μετά την έγκριση και από τη Γερουσία, η απαγόρευση του TikTok αναμένεται ότι θα γίνει σύντομα νόμος στις ΗΠΑ, μόλις υπογράψει τη σχετική απόφαση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY