Κοσμος

Ισοδύναμη με σεισμό 4,5 Ρίχτερ η έκρηξη στη Βηρυτό

Σύμφωνα με Ιορδανούς σεισμολόγους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκρήξεις στη Βηρυτό
Εκρήξεις στη Βηρυτό (Φωτογραφία: EPA)

Ιορδανοί σεισμολόγοι κατέγραψαν πως η πολύ μεγάλη έκρηξη που συνέβη χθες στη Βηρυτό του Λιβάνου είχε ένταση ανάλογη με σεισμό 4,5 Ρίχτερ

Η πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού ισοδυναμούσε με σεισμό μεγέθους 4,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με Ιορδανούς σεισμολόγους.

«Η έκρηξη που έγινε στο λιμάνι της Βηρυτού απόψε ήταν ισοδύναμη με σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ανέφερε το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο της Ιορδανίας σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί 

Ξεπερνούν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων χθες το απόγευμα στη Βηρυτό, γνωστοποίησε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο.

Καταγράφονται επίσης και σχεδόν 4000 τραυματίες.

Εξερράγησαν 2750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου

Σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού του Λιβάνου, εξερράγησαν πάνω από 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, προκαλώντας το χάος που παρακολούθησε μέσω ερασιτεχνικών βίντεο ολόκληρη η υφήλιος στη Βηρυτό. Ο ίδιος δήλωσε ότι η ποσότητα αυτή βρισκόταν στην αποθήκη για τουλάχιστον έξι χρόνια.

«Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», στηλίτευσε ο Χασάν Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.

Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ