Κοσμος

Η ισχυρή έκρηξη στον Λίβανο έγινε αισθητή στην Κύπρο

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φονική έκρηξη στον Λίβανο έγινε αντιληπτή στην Κύπρο
Η φονική έκρηξη στον Λίβανο έγινε αντιληπτή στην Κύπρο © EPA/HAMZEH

Μέχρι την Κύπρο έγινε αντιληπτή η φονική έκρηξη στον Λίβανο - Το συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη για τους νεκρούς.

Αντιληπτή σε πολλές περιοχές στην Κύπρο έγινε η τρομακτική έκρηξη στον Λίβανο, που είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 70 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ξεπερνούν τους 2.000 οι τραυματίες από την ισχυρή έκρηξη στον Λίβανο σε αποθήκη πυρομαχικών, με ολόκληρα κτίρια να ισοπεδώνονται στην πρωτεύουσα Βηρυτό.

Παράκληση όπως όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ή την πρεσβεία της Κύπρου στο Λίβανο, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ. 99660129 ή με την πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ. +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής ή σε περίπτωση ανάγκης».

Φονική έκρηξη στον Λίβανο: Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη για τους νεκρούς

Τα συλλυπητήριά του προς την κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στα αγγλικά, ο Νίκος Αναστασιάδης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη.

«Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου προς την κυβέρνηση και τον λαό του Λιβάνου, ιδιαίτερα προς τις οικογένειες όλων αυτών που πέθαναν στις τραγικές εκρήξεις της Βηρυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αναστασιάδης. Και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια κριθεί απαραίτητη».

Beirut explosion: Many injured, port flattened as giant mushroom cloud rises above Lebanon’s capital

Έτοιμη να συνδράμει η Κύπρος μετά τη φονική έκρηξη στον Λίβανο

Εν τω μεταξύ την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη, εξέφρασε η Λευκωσία στην κυβέρνηση του Λιβάνου.

«Επικοινωνήσαμε ήδη με την κυβέρνηση του Λιβάνου εκφράζοντας την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για όποια συνδρομή κριθεί απαραίτητη» έγραψε σε νεότερη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης για τη φονική έκρηξη στον Λίβανο.

Aftermath of massive explosions that ripped through Lebanese capital of Beirut

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ