Κοσμος

Το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic έρχεται από το μέλλον

Θα χρησιμοποιηθεί για υπερατλαντικές πτήσεις γεμάτες πολυτέλεια και άνεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το φουτουριστικό νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic
Το φουτουριστικό νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic

Παρουσιάστηκε το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic - Πολυτέλεια και άνεση στα 60.000 πόδια - Θα κινείται με ταχύτητα 3 Mach

Βγαλμένο από το μέλλον είναι το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο αεροπορικός κολοσσός, Virgin Galactic, εκτός από τα εμπορικά ταξίδια στο Διάστημα, σχεδιάζει δυναμική επιστροφή και στον τομέα των υπερηχητικών μετακινήσεων.

Με σχήμα που θυμίζει έντονα το γαλλικό Concorde, το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic θα μπορεί να μεταφέρει 19 άτομα, πετώντας στα 60.000 πόδια. Θα κινείται με ταχύτητα τριών Mach, δηλαδή τριπλάσια του ήχου, έχοντας τη δυνατότητα να διασχίζει τον Ατλαντικό στο 1/3 χρόνου που χρειάζεται ένα συμβατικό επιβατικό αεροσκάφος. Ετοιμάζεται, μάλιστα, να σπάσει όλα τα ρεκόρ, καθώς εκτιμάται ότι θα καλύπτει την απόσταση Λονδίνο - Πεκίνο σε 2,2 ώρες και Λονδίνο - Σίδνεϊ σε 4,5 ώρες.

Μεταξύ άλλων οι σχεδιαστές μελετούν το ενδεχόμενο να δημιούργησουν ξεχωριστές καμπίνες στην άτρακτο για τους πελάτες που θέλουν να πετούν με περισσότερη άνεση και μεγαλύτερη απομόνωση στα υπερατλαντικά αεροπορικά ταξίδια -εξέλιξη που ενδεχομένως να «βοηθήσει» (σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ) και σε πανδημίες ανάλογες με αυτήν του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο των σχεδιασμών για την κατασκευή του νέου υπερηχητικού τζετ, η Virgin Galactic ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Rolls-Royce για την ανάπτυξη των κινητήρων του φουτουριστικού αεροσκάφους. Η σύμπραξη αυτή μεταξύ των δύο εταιρειών μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η Rolls-Royce είχε σχεδιάσει και τις μηχανές στο γαλλικό Concorde. Σημειώνεται ότι η Virgin Galactic ήρθε σε συμφωνία τον περασμένο Μάιο με τη NASA για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic θα καλύπτει στο 1/3 του χρόνου το ταξίδι Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε σχέση με ένα συμβατικό σκάφος
Το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic θα καλύπτει στο 1/3 του χρόνου το ταξίδι Λονδίνο - Νέα Υόρκη σε σχέση με ένα συμβατικό σκάφος

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συμπληρώσαμε την αξιολόγηση του κόνσεπτ αποστολής, και αποκαλύπτουμε το αρχικό σχέδιο του νέου αεροσκάφους υψηλών ταχυτήτων», δήλωσε ο George Whitesides, διευθύνων σύμβουλος του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας. Και πρόσθεσε για το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic: «Οραματιζόμαστε μια γεφύρωση των ασφαλών και αξιόπιστων ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με την  ασυναγώνιστη εμπειρία».

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί κάποια ημερομηνία για δοκιμαστική πτήση ή το παρθενικό του ταξίδι. Επίσης, δεν αποκαλύφθηκε πόσα θα χρειαστεί να πληρώνουν οι πελάτες για μια πτήση με το νέο υπερηχητικό τζετ της Virgin Galactic. Ενδεικτικά, πάντως, το εισιτήριο στα τουριστικά διαστημικά σκάφη της Virgin Galactic στοιχίζει 250.000 δολάρια.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ