Κοσμος

Κορωνοϊός στην Πορτογαλία: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου και την επιβολή του lockdown

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Πορτογαλία
Κορωνοϊός στην Πορτογαλία © Pixabay

Στην Πορτογαλία δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο - Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου και το lockdown.

Για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου η Πορτογαλία ανακοινώνει ότι το τελευταίο 24ωρο δεν υπάρχει κάνενας θάνατος ασθενούς από κορωνοϊό.

Παράλληλα, οι υγειονομικές υπηρεσίες της Πορτογαλίας έδωσαν στη δημοσιότητα τον χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων από Covid-19 εδώ και σχεδόν 3 μήνες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πορτογαλία ανακοίνωσε, για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου και την επιβολή του lockdown, ότι δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο από επιπλοκές νέου κορωνοϊού σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, αναφέροντας, επιπλέον, τον χαμηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων εδώ και σχεδόν 90 ημέρες.

«Η κατάσταση υπήρξε πολύ δύσκολη, είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό συνέβη» δήλωσε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 ο υπουργός Υγείας Αντόνιο Σάλες, εμφανώς συγκινημένος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Θέλω να στείλω αυτό το μήνυμα ελπίδας στους Πορτογάλους, όμως θέλω να τους ζητήσω να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε αυτούς τους αριθμούς» ξεκαθάρισε.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Πορτογαλία αυξήθηκε κατά 106 σε σύγκριση με την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020, με τις μολύνσεις να ανέρχονται πλέον σε 51.569, την ώρα που το 62% των νέων κρουσμάτων καταγράφεται εντός και στα περίχωρα της Λισαβόνας. Ο απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Πορτογαλία παρέμεινε αμετάβλητος, στους 1.738.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ