- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ: Οι γυναίκες ηγέτιδες χειρίστηκαν καλύτερα τον κορωνοϊό
«Έχω μάθει ότι οι γυναίκες έχουν τάση να κάνουν καλύτερη δουλειά»
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι οι γυναίκες πρωθυπουργοί διαχειρίστηκαν καλύτερα την κρίση του κορωνοϊού.
Καλύτερα διαχειρίστηκαν την κρίση του κορωνοϊού στις χώρες τους οι γυναίκες ηγέτιδες όπως υποστήριξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη που έδωσε.
«Είναι αρκετά συναρπαστικό, πράγματι, όταν βλέπετε αυτές τις χώρες των οποίων ηγούνται γυναίκες, τον δρόμο που ακολούθησαν, τις πολιτικές που υιοθέτησαν και το κρίσιμης σημασίας επικοινωνιακό ύφος που είχαν, ήταν εκπληκτικό», δήλωσε η Γαλλίδα σε διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε στην Washington Post.
«Έχω μάθει ότι οι γυναίκες έχουν τάση να κάνουν καλύτερη δουλειά», πρόσθεσε.
Η Λαγκάρντ ανέφερε ως παράδειγμα τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ της οποίας η χώρα, με λίγο περισσότερους από 9.000 θανάτους, ήταν μια από τις λιγότερο πληγείσες στην Ευρώπη και όπου η διαχείριση της κρίσης ήταν αποτελεσματική.
Η καγκελάριος Μέρκελ «δημοσιοποίησε με πολύ διαφανή τρόπο τους αριθμούς των δεδομένων, τα θύματα, το ποσοστό μόλυνσης, κ.ά. και αυτό έγινε πολύ γρήγορα, ένα είδος κοινής γλώσσας συνεννόησης που επιτρέπει στους ανθρώπους να καταλαβαίνουν τα επιστημονικά στοιχεία και γιατί ορισμένα περιοριστικά μέτρα ήταν αναγκαία όπως η χρήση μάσκας, η καραντίνα και η τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης», δήλωσε.
Και πρόσθεσε μιλώντας για τη Γερμανία: «αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε καλά» σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Λαγκάρντ εξήρε επίσης τη διαχείριση που άσκησε η Ταϊβάν (και με την πρόεδρό της Τσάι Ινγκ-γουέν), η Νέα Ζηλανδία (με την πρωθυπουργό της Τζασίντα 'Αρντερν) και το Βέλγιο (και η πρωθυπουργός του Σοφί Βιλμές), που "επικοινώνησαν καλά" κατά τη διάρκεια της κρίσης.
«Ηγεσία σημαίνει έμπνευση. Σημαίνει να είσαι ταυτόχρονα υπεύθυνος και υπόλογος. Σημαίνει ακόμη να νοιάζεσαι για τους άλλους. Νομίζω ότι η διάσταση της καλής βούλησης είναι κάτι που αυτές οι γυναίκες κατάφεραν να εκφράσουν καλά», πρόσθεσε η Λαγκάρντ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.