Κοσμος

Ερντογάν για εισβολή στην Κύπρο: Δείξαμε τι μπορεί να συμβεί

Τι αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος στο μήνυμά του για την 46η επέτειο του «Αττίλα» στο νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προκλητικός ο Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο στο μήνυμά του για την επέτειο των 46 χρόνων από τον «Αττίιλα» στο νησί
Προκλητικός ο Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο στο μήνυμά του για την επέτειο των 46 χρόνων από τον «Αττίιλα» στο νησί © EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο: «Δείξαμε τι μπορεί να συμβεί, όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων»

Μήνυμα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εισβολή στην Κύπρο, με αφορμή την 46η επέτειο του «Αττίλα» στο νησί.

Στο γραπτό του μήνυμα ο Ερντογάν χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η εισβολή στην Κύπρο «έδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο τι μπορεί να γίνει όταν παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και όταν απειλείται η ελευθερία τους». Και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να «παραδώσει χωρίς καθυστέρηση την πολιτική ισότητα και τα ίσα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των φυσικών πόρων του νησιού».

Μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την εισβολή στην Κύπρο, ο Ερντογάν είπε ότι συγχαίρει τη «γιορτή ειρήνης και ελευθερίας με την ευκαιρία της 46η επετείου της "ειρηνευτικής επιχείρησης" της 20ης Ιουλίου του 1974, η οποία εξάλειψε τελικά την απόπειρα ενάντια στο δίκαιο των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες της Κύπρου, της ελευθερίας και της ύπαρξής τους». Όπως υποστήριξε ο Ερντογάν, δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδειγμα υπομονής και δεξιοτεχνίας, «από αυτό των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι δίνουν αγώνα ισότητας για πάνω από 50 χρόνια».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία παρέλαση τμημάτων του κατοχικού στρατού για την τουρκική εισβολή, παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι.

Ερντογάν για 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Πάντοτε δίπλα στους Τουρκοκύπριους η «μητέρα πατρίδα» Τουρκία

«Ο τουρκοκυπριακός "λαός", παρά τις όποιες πιέσεις και απειλές, διεκδίκησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Η "μητέρα πατρίδα" Τουρκία, η οποία είναι πάντοτε δίπλα στον αποφασιστικό αγώνα των Τουρκοκυπρίων, όπως και πριν 46 χρόνια έτσι και σήμερα αποτελεί την εγγύησης της ειρήνης και της σταθερότητας των Τουρκοκυπρίων και θα συνεχίσει να είναι» πρόσθεσε ο Ερντογάν στο μήνυμά του για την εισβολή στην Κύπρο με αφορμή τα 46 χρόνια από τη στρατιωτική επιχείρηση στο νησί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο νησί είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο με την αποδοχή ενός καθεστώτος ισότητας για τους Τουρκοκύπριους». Και συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει χωρίς καθυστέρηση να παραδώσει την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων και τα ίσα δικαιώματά τους επί των φυσικών πόρων του νησιού».

«Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει επιδείξει καθαρή πολιτική βούληση για λύση παίρνοντας πάντα θέση υπέρ της ειρήνης και του συμβιβασμού. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα θυσιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» κατέληξε ο Ερντογάν στο γραπτό του μήνυμα με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ