Κοσμος

Μπαγκλαντές: Εξιχνιάστηκε υπόθεση trafficking γυναικών

Τους υπόσχονταν δουλειά σε ξενοδοχεία στο Ντουμπάι και τις εξέδιδαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Trafficking γυναικών στο Μπαγκλαντές
Γυναίκες στο Μπαγκλαντές © EPA/JAGADEESH

Γυναίκες από το Μπαγκλαντές έπεσαν θύματα trafficking - Μεταφέρονταν στο Ντουμπάι για εργασία σε ξενοδοχεία και εξαναγκάζονταν σε πορνεία.

Η αστυνομία του Μπαγκλαντές ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συνέλαβε τρεις άνδρες για trafficking εκατοντάδων νεαρών γυναικών που μεταφέρθηκαν στο Ντουμπάι με την υπόσχεση για δουλειά σε ξενοδοχεία και στη συνέχεια εξαναγκάστηκαν σε πορνεία.

Τα θύματα προπληρώθηκαν για ένα μήνα προκειμένου να εργαστούν σε ξενοδοχεία ως καμαριέρες ή χορεύτριες. Ωστόσο, όταν έφτασαν στο Ντουμπάι, «πολλές εξαναγκάστηκαν να κάνουν σεξ για χρήματα ενώ ξυλοκοπήθηκαν όσες αρνήθηκαν» όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μεταξύ των τριών που συνελήφθησαν ήταν ένας άνδρας που φέρεται ως ο εγκέφαλος της ομάδας, ο οποίος κρυβόταν στο Μπαγκλαντές από τότε που απελάθηκε από το Ντουμπάι νωρίτερα φέτος.

Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από τη χώρα νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο συνεργοί του, που θεωρούνται «κατώτεροί» του ιεραρχικά, συνελήφθησαν στη συνέχεια.

«Έχουμε συλλάβει τον εγκέφαλο της οργάνωσης. Υπάρχουν όμως και άλλα μέλη που συνεχίζουν αυτήν την επιχείρηση. Θα τους συλλάβουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Imtiaz Ahmed, αναπληρωτής γενικός επιθεωρητής του Τμήματος Ποινικών Ερευνών.

«Τα κορίτσια που στόχευαν ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών. Μερικά από αυτά ήταν εργαζόμενοι ενδυμάτων, κάποιοι στο κυνήγι για δουλειά. Οι διακινητές εργάζονται για τουλάχιστον οκτώ χρόνια και εκτιμούμε ότι έστειλαν εκατοντάδες γυναίκες», πρόσθεσε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ