- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
TikTok: Αναστολή της λειτουργίας στο Χονγκ Κονγκ
Οι ΗΠΑ εξετάζουν απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok
Το TikTok ανακοινώνει την αναστολή προσεχώς της λειτουργίας της εφαρμογής του στο Χονγκ Κονγκ λόγω του νόμου περί εθνικής ασφάλειας.
Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δεν θα μπορούν προσεχώς να χρησιμοποιήσουν πλέον τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων, λόγω του νόμου περί εθνικής ασφάλειας που έθεσε πρόσφατα σε ισχύ η Κίνα στην πρώην βρετανική αποικία, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η εταιρεία.
«Υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, αποφασίσαμε να σταματήσουμε την εφαρμογή του TikTok στο Χονγκ Κονγκ», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η πλήρης διακοπή της θα χρειαστεί μερικές μέρες, σύμφωνα με τον TikTok. Ο ιστότοπος οφείλει να επικοινωνήσει πρώτα με τους χρήστες του και τους διαφημιζόμενους.
Το Facebook, η Google και το Twitter επιβεβαίωσαν χθες από την πλευρά τους ότι δεν θα ανταποκρίνονται πλέον σε αιτήματα για πληροφορίες για τους χρήστες τους που θα προέρχονται από την κυβέρνηση και τις αρχές του Χονγκ Κονγκ από σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης.
Οι τέσσερις παγκόσμιες πλατφόρμες γνωστοποίησαν ότι οι ομάδες τους εξετάζουν λεπτομερώς τον νέο πολύ αμφιλεγόμενο νόμο που θεσπίστηκε για το Χονγκ Κονγκ.
Οι ΗΠΑ «σίγουρα εξετάζουν» την απαγόρευση των κινεζικών εφαρμογών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, δήλωσε παράλληλα αργά χθες το βράδυ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
«Δεν θέλω να πω κάτι πριν από τον πρόεδρο (Ντόναλντ Τραμπ), αλλά είναι κάτι που εξετάζουμε», σημείωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο Fox News.
Αμερικανοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια όσον αφορά τον χειρισμό των δεδομένων των χρηστών από το TikTok, λέγοντας ότι ανησυχούν λόγω των κινεζικών νόμων που αξιώνουν από τις εγχώριες εταιρείες «να υποστηρίζουν και να συνεργάζονται στις έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών που ελέγχονται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».
Το TikTok, το οποίο ανήκει στον όμιλο ByteDance που έχει την έδρα του στην Κίνα, είναι μια εφαρμογή για σύντομα βίντεο, που είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των πολύ νέων κυρίως λόγω των βίντεό του ελαφρού περιεχομένου.
Η εφαρμογή αυτή είχε 800 εκατομμύρια χρήστες τον Ιανουάριο στον κόσμο, σύμφωνα με την DataReportal.
Η πλατφόρμα υποχρεώθηκε συχνά να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τους δεσμούς της με την Κίνα, όπου η μητρική της εταιρεία κατέχει παρόμοια εφαρμογή υπό άλλη ονομασία. Το TikTok εξακολουθεί να αρνείται ότι μοιράζεται δεδομένα με τις κινεζικές αρχές και βεβαιώνει ότι δεν έχει την πρόθεση να αποδεχθεί τέτοια αιτήματα.
Πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Ινδία μαζί με άλλες 58 κινεζικές εφαρμογές έπειτα από μεθοριακή σύγκρουση μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.