Κοσμος

Βρετανία: Αύξηση 220% στις αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα

Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος και Σαντορίνη οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη

Ραγδαία αύξηση στις αναζητήσεις αλλά και στις κρατήσεις από τους Βρετανούς τουρίστες το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Πολύ μεγάλη αύξηση σημειώνουν στη Μεγάλη Βρετανία οι αναζητήσεις και οι κρατήσεις στα τουριστικά σάιτ. Συγκεριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα μεγαλύτερα τουριστικά σάιτ είδαν τις αναζητήσεις να σημειώνουν αύξηση 350% ενώ οι κρατήσεις ήταν 80% πάνω από την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, όλοι περιμένουν τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης, σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων. 

Το σάιτ του Travel Supermarket επίσης σημείωσε μεγάλη αύξηση στη σύγκριση τιμών για διακοπές σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στο ίδιο σάιτ οι αναζητήσεις για την Κροατία αυξήθηκαν κατά 350% και για την Ελλάδα 220%. Ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα αναδείχθηκαν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Σαντορίνη.

Μάλιστα, το ενδιαφέρον των Βρετανών ήταν τόσο μεγάλο που η ιστοσελίδα του Eurostar, ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία, έπεσε και σταμάτησε να δέχεται κρατήσεις.

Εκπρόσωπος της Hays Travel, της εταιρείας που εξαγόρασε την Thomas Cook, δήλωσε ότι δεν «προλαβαίνουν να απαντούν στα τηλέφωνα», ενώ η EasyJet ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί την ζήτηση και ανάλογα θα αυξήσει τις πτήσεις.

Ο Γκάρι Γουίλσον, στέλεχος της easyJet holidays, δήλωσε: «Το site μας πλημμύρισε κόσμο το Σαββατοκύριακο με κίνηση 50% πάνω από την περασμένη εβδομάδα και πρώτες στις αναζητήσεις είναι οι Βαλεαρίδες Νήσοι, Τα Κανάρια Νησιά, η Ελλάδα και η Τουρκία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ