Κοσμος

Ανησυχία στην Κίνα – Ξανά σε καραντίνα 400.000 άνθρωποι

Αυστηρό lockdown μετά τη μικρή έξαρση κρουσμάτων κοντά στο Πεκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα, Κορωνοϊός
Μικρή έξαρση κορωνοϊού κοντά στο Πεκίνο © EPA/ROMAN PILIPEY

Τοπικό και αυστηρό lockdown σε περιοχή κοντά στο Πεκίνο μετά τη μικρή έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η ηγεσία της Κίνας επανέφερε το αυστηρό lockdown για τους περίπου 400.000 πολίτες της επαρχίας Χεμπέι, κοντά στο Πεκίνο μετά τη μικρή αύξηση κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι η περιοχή Ανξίν στην επαρχία Χεμπέι τίθεται υπό «ολικό έλεγχο και περιορισμό». Μόνο εργαζόμενοι σε καίριους κλάδους θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Επίσης μόνο ένα μέλος μιας οικογένειας ή νοικοκυριού θα επιτρέπεται να βγαίνει μια φορά την ημέρα από το σπίτι για ψώνια.

Ειδικότερα, στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 12 νέα κρούσματα μόλυνσης από την πανδημία COVID-19 μέχρι τα μεσάνυχτα της 28ης Ιουνίου, ενώ ο αριθμός αυτός των κρουσμάτων είναι μειωμένος από τα 17 κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC).

Η NHC ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της ότι πέντε από τα κρούσματα μόλυνσης ήταν εισαγόμενα, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό, ενώ μία ημέρα αργότερα είχαν αναφερθεί τρία περιστατικά εισαγόμενων μολύνσεων.

Τα επτά τοπικά περιστατικά μολύνσεων, εντοπίστηκαν όλα στο Πεκίνο, που προσπαθεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα μολύνσεων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ