- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μισέλ Ομπάμα σε νέους: Διοχετεύστε την οργή σας στη δημοκρατία
«Η πανδημία "έκλεψε" περισσότερα από 100.000 αγαπημένα μας πρόσωπα και έστειλε δεκάδες εκατομμύρια στην ανεργία»
Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει στους νέους να διοχετεύουν την οργή τους στη δημοκρατία.
Η Μισέλ Ομπάμα προτρέπει τους νέους να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν όχι μόνο στους δρόμους, αλλά και στα εκλογικά κέντρα. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, μιλά με την τηλεοπτικό παραγωγό, σεναριογράφο και συγγραφέα, Σόνταν Ράιμς για την έκδοση Καλοκαίρι 2020 του Harper's Bazaar.
Η Μισέλ Ομπάμα εξετάζει την πολιτιστική στροφή στις ΗΠΑ εν μέσω των διαδηλώσεων του κινήματος Black Lives Matter και της καταστροφής που προκλήθηκε από την πανδημία της COVID-19.
«Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί είναι συγχυσμένοι, ή φοβισμένοι, ή απλώς συναισθηματικά φορτισμένοι» αναφέρει η Μισέλ Ομπάμα. «Πρέπει να είμαι ειλικρινής, συνυπολογίζω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι όλοι βρεθήκαμε εκεί. Τα θεμέλιά μας έχουν κλονιστεί».
«Όχι μόνο από μια πανδημία που "έκλεψε" περισσότερα από 100.000 αγαπημένα μας πρόσωπα και έστειλε δεκάδες εκατομμύρια στην ανεργία, αλλά και από τον θόρυβο των μακροχρόνιων λάθος γραμμών φυλής, τάξης και εξουσίας, στις οποίες χτίστηκε η χώρα μας», προσθέτει. «Ο πόνος και η απογοήτευση ξεχείλισαν μετά τις απώλειες των Τζορτζ Φλόιντ, Μπριόνα Τέιλορ, Άμαντ Άρμπερι και πολλών άλλων».
Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρει ότι οι θάνατοι τόσων πολλών μαύρων «έχουν προκαλέσει πολλούς από εμάς να καταλάβουμε την ουσία τού ποιοι είμαστε - το είδος των ανθρώπων που θέλουμε να είμαστε». «Αλλά ακόμη και σε αυτό, βρίσκω ελπίδα», σημειώνει. «Μαθαίνουν κάτι που συχνά χρειάζονταν χρόνια ή δεκαετίες οι προηγούμενες γενιές για να καταλάβουν ότι η ζωή μπορεί να είναι άδικη. Μπορεί να είναι άδικη. Και περισσότερο απ’ οτιδήποτε είναι πάντα αβέβαιη».
«Εάν ζείτε με θεμελιώδεις αλήθειες, όπως η ειλικρίνεια, η συμπόνια, η ευπρέπεια και εάν διοχετεύσετε την απογοήτευσή σας στη δημοκρατία μας με την ψήφο και τη φωνή σας, μπορείτε να βρείτε τον "αληθή βορρά" σας ακόμη και σε περιόδους κρίσης», επισημαίνει η Μισέλ Ομπάμα. «Λόγω αυτής της αναταραχής, αυτή η γενιά μαθαίνει αυτά τα μαθήματα γρηγορότερα από ό, τι οι άνθρωποι στην εποχή μας. Τα μαθαίνουν μαζί και κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν», υπογραμμίζει.
Αναφέρει ακόμη ότι εμπνέεται από την ενωτική δύναμη τόσων πολλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αυτό που πιστεύουν ότι είναι σωστό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.