Κοσμος

Σε 15 ημέρες έρχονται οι Βρετανοί στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα;

Στις 29 Ιουνίου οι τελικές ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» με τον νότο της Ευρώπης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη © Matthew Waring on Unsplash

Βρετανικά δημοσιεύματα γράφουν ότι σε 15 ημέρες οι Βρετανοί τουρίστες θα ταξιδεύουν στον ευρωπαϊκό νότο χωρίς την «καραντίνα» των 14 ημερών.

Σε διάστημα 15 ημερών οι Βρετανοί θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές χωρίς καραντίνα σε χώρες του εξωτερικού καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει «αερογέφυρες» με δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς του ευρωπαϊκού νότου. Τόσο το BBC όσο και η Daily Mail γράφουν ότι Βρετανοί αξιωματούχοι είναι σε συζητήσεις με ομολόγους τους σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Τουρκία για συμφωνίες υποδοχής Βρετανών τουριστών χωρίς καραντίνα. Οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 29 Ιουνίου.

«Ο κατάλογος των κρατών θα αποκαλυφθεί εντός των επόμενων ημερών με την Ντάουνινγκ Στριτ να επιζητεί απεγνωσμένα να αρθεί ο κανόνας της καραντίνας των 14 ημερών για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο», γράφει η Mail.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει ότι οι κανονισμοί για την καραντίνα θα αναθεωρούνται κάθε τρεις εβδομάδες και στις 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται για πρώτη φορά αυτή η χρονική περίοδος. «Αερογέφυρα» σημαίνει ότι δύο άνθρωποι που ταξιδεύουν ανάμεσα στις δύο χώρες δεν θα πρέπει να απομονώνονται μετά το ταξίδι.

Σύμφωνα δημοσίευμα του BBC, οι πρώτες «αερογέφυρες» ίσως ανοίξουν στις 4 Ιουλίου, ωστόσο η ημερομηνία αυτή δεν πρέπει να θεωρείται για κανέναν λόγο δεδομένη. Αξιωματούχος που μίλησε στο BBC υποστήριξε πως η καραντίνα θα μπορέσει να διατηρηθεί ολόκληρο το καλοκαίρι για τις χώρες που δεν έχουν θεσπίσει «αερογέφυρες» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυβερνητική πηγή τόνισε στην Telegraph ότι «το σχέδιο προβλέπει να ανακοινωθεί ένας μικρός αριθμός αεροπορικών «γεφυρών» στις 29 Ιουνίου, αν και δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν τις 4 Ιουλίου. Προφανώς θα εξαρτηθεί από παράγοντες όπως οι επιστημονικές συμβουλές και τα κρούσματα κορωνοϊού εκείνη την περίοδο».

Στο μεταξύ η Ισπανία απευθύνει έκκληση προς τους Βρετανούς να επιλέξουν και φέτος τη χώρα για τις διακοπές τους υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι αλλαγές δεν θα είναι «δραματικές». Σύμφωνα με τη Mail οι Βρετανοί που θα φτάνουν στην Ισπανία θα ελέγχονται με θερμομέτρηση και θα συμπληρώνουν ένα υγειονομικό έντυπο και θα υποβάλλονται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ