Κοσμος

Συναγερμός στη Μ. Βρετανία: Επιθέσεις με μαχαίρι -Σκληρές εικόνες

Δείτε live εικόνα από το Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση με μαχαίρι στη Ρέντινγκ της Νότιας Αγγλίας μετά από αντιρατσιστική διαδήλωση
Επίθεση με μαχαίρι στη Ρέντινγκ της Νότιας Αγγλίας μετά από αντιρατσιστική διαδήλωση © twitter.com/Cogp79

Συναγερμός στη Μεγάλη Βρετανία από πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι μετά την αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας. Μία σύλληψη.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μεγάλη Βρετανία από επιθέσεις με μαχαίρι, μετά το τέλος αντιρατσιστικής διαδήλωσης, η οποία όμως κατά πάσα πιθανότητα δεν συνδέεται με το αιματηρό περιστατικό.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αρκετοί άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στους Φόρμπερι Γκάρντενς στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, και η αστυνομία βρίσκεται στην περιοχή και ερευνά αναφορές για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι άλλοι δύο έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό. Το BBC κάνει λόγο για «αρκετούς νεκρούς», ενώ όπως μεταδίδει το Sky News, ένας ύποπτος συνελήφθη επί τόπου. Την είδηση επιβεβαίωσε και η αστυνομία, ανακοινώνοντας: «Αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα στο σημείο, ο οποίος είναι υπό κράτηση». 

Το Sky News μετέδωσε ότι οι επιθέσεις με μαχαίρι σημειώθηκαν στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική διαδήλωση του κινήματος BLACK LIVES MATTER. Ωστότο, το BBC επικαλούμενο πηγές μεταδίδει ότι το αιματηρό περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με την αντιρατσιστική διαδήλωση.

Μάλιστα, οι διοργανωτές της αντιρατσιστικής διαδήλωσης στο πλαίσιο του κινήματιος BLACK LIVES MATTER τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση των επιθέσεων με τη διαδήλωση, καθώς όλοι οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και σε πλήρη εναρμόνιση με τις οδηγίες της αστυνομίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει τραυματιοφορείς να σπεύδουν στο σημείο και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι να αιμορραγούν και να βρίσκονται στο έδαφος, σε ένα πάρκο. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει το βίντεο ανεξάρτητα.

Ο επικεφαλής του δήμου του Ρέντινγκ καλεί τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο αυτό, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένα «σοβαρό περιστατικό».

Η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Πρίτι Πατέλ δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχη μετά τις αναφορές για ένα περιστατικό που είναι σε εξέλιξη στην πόλη Ρέντινγκ.

Σκληρές εικόνες:

Επίθεση με μαχαιρι στο Ρέντινγκ
Επίθεση με μαχαιρι στο Ρέντινγκ © Prinstcreen - Έχει γίνει επεξεργασία από Athens Voice

reading3.jpg
Επίθεση με μαχαιρι στο Ρέντινγκ © Prinstcreen - Έχει γίνει επεξεργασία από Athens Voice

reading2.jpg

reading.jpg
Επίθεση με μαχαιρι στο Ρέντινγκ © Prinstcreen - Έχει γίνει επεξεργασία από Athens Voice

Δείτε live από το Ρέντινγκ της Νότιας Αγγλίας:

Watch Sky News live

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ