Κοσμος

Συνεχίζει ο Τσαβούσογλου για διάλογο με την Ελλάδα στη Μεσόγειο

Επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Μεβλούτ Τσαβούσογλου © EPA / HAYOUNG JEON

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο,. ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στέλνει μήνυμα για συνεργασία της Τουρκίας με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο απέστειλε μήνυμα για διάλογο με την Ελλάδα αναφορικά με τη δράση στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ένα συνέδριο στην Αττάλεια.

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο, ο Τσαβούσογλου επανήλθε στο ίδιο πνεύμα μιλώντας σε φόρουμ για τον τουρισμό το Σάββατο.

Αφού αρχικά σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει κάποια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία» ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε πως «ό,τι δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε με λόγια, τώρα το λέμε με τις πράξεις μας. Με τα πλοία μας και τις συμφωνίες μας. Το κάναμε ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Στην κατάληξη της ομίλιας του είπε το εξής «Θέλουμε μελλοντικά να συνεχίσουμε μονόπλευρες ενέργειες; Όχι . Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους και με την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος. 

Σημειώνεται πως χτες με τον Ιταλό ομόλογο του ο Τσαβούσογλου μίλησε και για μια πιθανότητα διαμεσολάβησης της Ιταλίας χωρίς να διευκρινίζει περισσότερες λεπτομέρειες. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ