- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ: Η αστυνομία στις ΗΠΑ αντιμετωπίζεται πολύ άδικα
Λίγες ημέρες μόλις μετά τη δολοφονία του 27χρονου Ρέισαρντ Μπρουκς στο πάρκινγκ εστιατορίου
Άδικα αντιμετωπίζεται η αστυνομία στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.
Το γεγονός πως η αστυνομία στις ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζεται δίκαια υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λίγες μόλις ημέρες από τη νέα δολοφονία ενός μαύρου άνδρα στην Ατλάντα από αστυνομικό.
Εναντίον του λευκού αστυνομικού Γκάρετ Ρόλφι απαγγέλθηκαν χθες κατηγορίες για ανθρωποκτονία, αφού πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του 27χρονου Ρέισαρντ Μπρουκς σε χώρο στάθμευσης του εστιατορίου Wendy’s.
Ο φόνος του Μπρουκς σημειώθηκε περίπου τρεις εβδομάδες αφού ένας λευκός αστυνομικός προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, κρατώντας το γόνατό του πάνω στον λαιμό του επί σχεδόν 9 λεπτά.
«Πιστεύω ότι ήταν μια φρικτή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί κανείς να αντιστέκεται στους αστυνομικούς», σχολίασε ο Τραμπ για τον φόνο του Μπρουκς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Ελπίζω να έχει μία δίκαιη δίκη, διότι η αστυνομία στη χώρα μας αντιμετωπίζεται πολύ άδικα», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σον Χάνιτι.
«Όμως για μία ακόμη φορά, δεν μπορεί κανείς να αντιστέκεται σε έναν αστυνομικό με αυτό τον τρόπο. Κατέληξαν να έχουν μια φρικτή αντιπαράθεση και κοιτάξτε πώς κατέληξε. Πολύ κακό. Πολύ κακό», δήλωσε.
Σύμφωνα με βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ο Μπρουκς αρχικά συνεργάστηκε με την αστυνομία και δέχθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Όμως όταν ο ένας αστυνομικός κινήθηκε για να του βάλει χειροπέδες, ο Μπρουκς ήρθε στα χέρια μαζί του: ο 27χρονος άρπαξε το τέιζερ από έναν από τους αστυνομικούς και προσπάθησε να διαφύγει.
Σε άλλο βίντεο ακούγεται ο Ρόλφι να λέει «τον πέτυχα», ενώ εμφανίζεται να κλωτσά δύο φορές τον Μπρουκς την ώρα που αυτός κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος.
Ο 27χρονος Μπρουκς, πατέρας τριών παιδιών, «δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή», «δεν επέδειξε επιθετική συμπεριφορά», και «δεν απείλησε άμεσα να σκοτώσει ή να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες» στους δύο λευκούς αστυνομικούς, δήλωσε χθες ο Πολ Χάουαρντ εισαγγελέας της κομητείας Φούλτον ανακοινώνοντας την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του Ρόλφι και του συναδέλφου του που ήταν παρών στο περιστατικό.
Αναφερόμενος στο βίντεο που δείχνει τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ, ο Τραμπ σχολίασε ότι δεν το έχει δει. «Ποιος μπορεί να το παρακολουθήσει;», αναρωτήθηκε.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.