Κοσμος

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: 250.000 δολάρια σε πληγέντες κορωνοϊού

Τα χρήματα χορηγούνται κατόπιν αιτήσεως

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος © Facebook

Ταμείο Αρωγής για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από κορωνοϊό έχει δημιουργήσει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Τουλάχιστον 250.000 δολάρια κατέβαλε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Η Αρχιεπισκοπή λειτουργεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα Ταμείο Αρωγής για τον ιό, το οποίο και αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα των προσπαθειών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να στηρίξει όλους εκείνους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό και αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες.

Το μέγιστο ποσό βοήθειας ανά αιτούντα ανέρχεται σε γενικές γραμμές στα 2.500 δολλάρια και τα ποσά κατατίθενται απευθείας στους λογαριασμούς. Τα χρήματα που μαζεύονται, χορηγούνται κατόπιν αιτήσεως για την αποπληρωμή λογαριασμών, δανείων, ενοικίων, θέρμανσης, ηλεκτρικού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων επιτακτικών αναγκών.

Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή του Ταμείου Αρωγής  ενέκρινε 136 από τις 254 υποβληθείσες αιτήσεις. Ακόμα 24 αιτήσεις έχουν εγκριθεί, εν αναμονή κατάλληλων δικαιολογητικών, ενώ εκκρεμούν για εξέταση 30 ακόμα αιτήσεις. Φυσικά όλες οι αιτήσεις είναι αυστηρά εμπιστευτικές.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σχετικά:

«Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, με την υποστήριξη πολλών και γενναιόδωρων δωρητών, είναι αποφασισμένη να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της μεγάλης ανάγκης. Παραμένουμε αφοσιωμένοι σε σας, τους πιστούς, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον στις ΗΠΑ χρειάζεται οικονομική βοήθεια. Όσοι χρειάζονται βοήθεια, τους καλώ να επισκεφθούν και να υποβάλλουν την αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19relief.

»Προς τους πιστούς μας απευθύνω μία πρόσκληση και παράκληση: αυτή είναι η Εκκλησία σας. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους μας. Αυτή είναι η διακονία μας. Ενισχύστε τις αδελφές και τους αδελφούς σας συνεισφέροντας οποιοδήποτε ποσό, ανεξάρτητα από το αν είναι μεγάλο ή μικρό. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στο Ταμείο Αρωγής, μπορούν να το κάνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.goarch.org/covid19/donate.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ