Κοσμος

New Yorker: Το συγκλονιστικό εξώφυλλο για τα θύματα του ρατσισμού

Έχει τίτλο «Πες τα ονόματά τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζορτζ Φλόιντ στο εξώφυλλο του The New Yorker
Τζορτζ Φλόιντ στο εξώφυλλο του The New Yorker ©KadirNelson/Twitter

Το «The New Yorker» επέλεξε στο εξώφυλλό του, τον Τζορτζ Φλόιντ και ένα συγκλονιστικό σκίτσο με τα θύματα της ρατσιστικής βίας.

Ένα συγκλονιστικό σκίτσο κατά του ρατσισμού κοσμεί το εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού «The New Yorker». Συγκεκριμένα, στο τεύχος που κυκλοφορεί την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, βρίσκεται η προσωπογραφία του Τζορτζ Φλοιντ και στο σώμα του απεικονίζονται τα πρόσωπα δεκάδων άλλων ανθρώπων, θυμάτων της ρατσιστικής βίας και των φυλετικών διακρίσεων. 

Κάθε πρόσωπο πάνω στο σώμα του Τζορτζ Φλόιντ, αποτελεί και μία δολοφονία. Μία ρατσιστική δολοφονία κατά ενός μαύρου. Μάλιστα, στην ηλεκτρονική μορφή του περιοδικού, κάθε «σκλοράρισμα» στη σελίδα, σε μεταφέρει σε ένα ένα τα πρόσωπα, εξηγώντας την εκάστοτε ιστορία.

Το συγκεκριμένο εξώφυλλο αποτελεί δημιουργία του καλλιτέχνη Kadir Nelson, με τίτλο «Πες τα ονόματά τους» και μέσα σε αυτό απεικονίζονται πρόσωπα όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Έρικ Γκάρνερ, ο Μάλκομ Χ, ενώ ο καλλιτέχνης δεν παραλείπει να αναφερθεί και στους «ανώνυμους» μαύρους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ