Κοσμος

Μαραθωνοδρόμος, 103 ετών, τα δίνει όλα για τον κορωνοϊό

Στέκεται στην αφετηρία με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για το εμβόλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λέει η καρδιά του: Ο Αλφόνς Λεμποένς, 103 ετών, τρέχει μαραθώνιο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το εμβόλιο του κορωνοϊού
Το λέει η καρδιά του: Ο Αλφόνς Λεμποένς, 103 ετών, τρέχει μαραθώνιο προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το εμβόλιο του κορωνοϊού/© YouTube/RUPTLY

Ένας μαραθωνοδρόμος, 103 ετών, στο Βέλγιο τρέχει προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Από την ιατρική στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων αποφάσισε να περάσει ένας μαραθωνοδρόμος 103 ετών στο Βέλγιο, με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνες που εστιάζουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Αλφονς Λεμποένς, από το Λέουβεν του Βελγίου, αποφάσισε μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο. Να κάνει 42 χιλιόμετρα περπατώντας καθημερινά ενάμιση με δύο χιλιόμετρα στον κήπο του σπιτιού του.

«Δεν χρειάζεται να ξεκουραστώ μετά. Περισσότερα είναι τα προβλήματα που έχω με τα μάτια μου» δήλωσε ο Λεμποένς στο Reuters. Δίπλα του σε αυτήν την προσπάθεια έχει τον γυμναστή εγγονό του που φροντίζει για το καθημερινό του πρόγραμμα. Το συνολικό ποσό που θα συγκεντρώσει θα διατεθεί στο πανεπιστήμιο του Λέουβεν. Μέχρι στιγμής οι δωρεές που έχει λάβει ξεπερνούν τα 6.000 ευρώ.

Ο πρώην γιατρός εμπνεύστηκε από τον 100 ετών Βρετανό, Τομ Μουρ, ο οποίος συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατομμύρια λίρες, περπατώντας στην αυλή του σε μια προσπάθεια να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

103-yr-old retired doctor attempts marathon challenge to raise money for COVID-19 research

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ