Κοσμος

Διεθνής Αμνηστία: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα Black Lives Matter

Την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ © EPA/SHAWNTHEW

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Black Lives Matter: Ακούμε τη φωνή των αμερικάνικων δρόμων» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Την απόφαση να διοργανώσει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020 στις 19:00 μία διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Black Lives Matter: Ακούμε τη φωνή των αμερικάνικων δρόμων» πήρε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ.

Ομιλητές θα είναι ο Ernest Coverson, υπεύθυνος της Εκστρατείας για τον Τερματισμό της Βίας των Όπλων στη Διεθνή Αμνηστία των ΗΠΑ και η Marion Gray-Hopkins, ακτιβίστρια για την κοινωνική δικαιοσύνη, τις πολιτικές ελευθερίες και την αστυνομική λογοδοσία, μητέρα του δολοφονημένου 19χρονου Gary Hopkins Jr. το Νοέμβριο του 1999 από δύο αστυνομικούς.

Ο κ. Coverson θα μιλήσει για το υπόβαθρο της δράσης της αστυνομίας στις ΗΠΑ, τη χρήση υπερβολικής και θανάσιμης βίας, καθώς και το κίνημα Black Lives Matter. Θα εκτυλίξει την ιστορία του George Floyd, τους λόγους για τους οποίους η υπόθεσή του είναι εμβληματική, καθώς και τις επακόλουθες διαδηλώσεις. Επίσης, θα αναφερθεί στην καταστολή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ από την αστυνομία, καθώς και στο έργο και τα αιτήματα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η κ.Gray-Hopkins θα αναφερθεί στην ιστορία του δολοφονημένου γιου της Gary, τον τραγικό του θάνατο και την απουσία λογοδοσίας. Ακόμα, θα περιγράψει την πλήρη έλλειψη των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και τον αγώνα που εξελίσσεται εκεί.

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης είναι ο εξής 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μένεγος, ενώ θα χαιρετίσει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει ξεκινήσει παγκόσμια εκστρατεία, συντασσόμενη με το κίνημα στην Αμερική, με παγκόσμια έκκληση, στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ καλούνται να διασφαλίσουν ότι όλοι οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του George Floyd θα λογοδοτήσουν.

Όποιος θέλει μπορεί να υπογράψει στον σύνδεσμο

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ