- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία - Ρωσία: Συμφωνία για παράδοση δεύτερης συστοιχίας S-400
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ
Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα πυραύλων S-400 θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για επιβολή κυρώσεων
Σε καταρχήν συμφωνία για παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 έφθασαν Τουρκία και Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ.
Ο Ντεμίρ πρόσθεσε ότι η δεύτερη συστοιχία –όπως και η πρώτη- «θα χρησιμοποιηθεί για να επιτελέσει τον σκοπό της: την προστασία του εναέριου χώρου της χώρας».
Υπενθυμίζεται ότι η ανάπτυξη της πρώτης παρτίδας των αμυντικών συστημάτων S-400 καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και δεν ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2020, όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.
Η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι τα συστήματα θα αναπτυχθούν και θα χρησιμοποιηθούν παρά τις αμερικανικές απειλές για επιβολή κυρώσεων.
Πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400 παρά την καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.
Τα συστήματα από τη δεύτερη παρτίδα, καθώς και από την πρώτη, θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας, αντί να αποθηκευτούν ή να μεταπωληθούν όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον Τούρκο υφυπουργό.
Η συμφωνία είναι σημαντική τόσο γιατί φέρνει ξανά τις δύο χώρες κοντά, ειδικά και μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία, αλλά και γιατί δεν μπορεί παρά να αντιδράσουν οι ΗΠΑ στις εξελίξεις. Αν και η σχέση Τραμπ με Ερντογάν είναι εξαιρετική δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος γύρος αντιπαράθεσης καθώς η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι έτσι πλήττεται η αμυντική συμμαχία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μαχαίρι έσπασε στο κρανίο του θύματος
Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.