- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε κλοιό διαδηλωτών η Ουάσινγκτον
Έγραψαν τεράστιο σύνθημα μπροστά στον Λευκό Οίκο
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σε κεντρικούς δρόμους της Ουάσινγκτον για να διαδηλώσουν για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, καθώς πραγματοποιείται νέα μεγάλη διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Ουάσινγκτον.
Με κεντρικό σύνθημα BLACK LIVES MATTER, οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά του Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάζοντας τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.
Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας έχουν τοποθετηθεί φράχτες ασφαλείας περιμετρικά του Λευκού Οίκου. Όπως φαίνεται και στις εικόνες που ανέβασε το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 στο Twitter η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times», διαδηλωτές έγραψαν με τεράστια γράμματα το σύνθημα BLACK LIVES MATTER, ζητώντας δικαιοσύνη για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ίσες ευκαιρίες και καλύτερες δουλειές.
Μεγάλες συγκεντρώσεις και σε πολλές άλλες πόλεις των ΗΠΑ, όπως στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι και τη Μινεάπολη. Εν όψει των νέων διαδηλώσεων, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιάτλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται στους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για χρονικό διάστημα 30 ημερών.
Την ίδια στιγμή η αστυνομία στη Μινεάπολη ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται πλέον στους αστυνομικούς να ακινητοποιούν τους υπόπτους, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κεφαλοκλειδώματος, η οποία θεωρείται επικίνδυνη. Η πρακτική αυτή οδήγησε το 2014 στον θάνατο ενός Αφροαμερικανού, του Έρικ Γκάρνερ, στη Νέα Υόρκη, ο οποίος φώναζε επίσης στους αστυνομικούς «Δεν μπορώ να αναπνεύσω».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.