Κοσμος

ΗΠΑ:Βελτιώνεται η υγεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Κρατούμενος ο 20χρονος που τον πυροβόλησε στο κεφάλι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Σέι Μικαλόνις
Ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός Σέι Μικαλόνις

Βελτιώνεται η υγεία του αστυνομικού που τον πυροβόλησαν στο κεφάλι στις διαδηλώσεις του Λας Βέγκας μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ο 20χρονος Έντγκαρ Σαμανιέγκο, ο οποίος κατηγορείται για τον τραυματισμό του 29χρονου αστυνομικού Σέι Μικαλόνις στο Λας Βέγκας το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του στη Μινεσότα.

Ο Σαμανιένγκο στο δωμάτιο του οποίου, σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του, βρέθηκε όπλο με διαμέτρημα ίδιο με αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό στο κεφάλι του Μικαλόνις, παραμένει κρατούμενος καθώς ο δικαστής αποφάσισε να μην ορίσει ποσό εγγύησης δεδομένης της σοβαρής κατάστασης της υγείας του 29χρονου αστυνομικού.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο Σαμανιένγκο ήταν ελεύθερος με εγγύηση καθώ εκρεμμούσαν δύο υποθέσεις σε βάρος του για οδήγηση υπό την επήρρεια ουσιών και για κατοχή φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.

Την ίδια ώρα, βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση του 29χρονου αστυνομικού Σέι Μικαλόνις, λιθουανικής καταγωγής. Ο Μικαλόνις νοσηλεύεται σε ΜΕΘ πανεπιστημιακού ιατρικού κέντρου αν και η σφαίρα αφαιρέθηκε από το λαιμό του με επιτυχία, τα τοπικά μέσα μεταφέρουν ότι εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του επικαλούμενα εκπροσώπους της αστυνομίας.

Μητέρα αστυνομικού που υπηρετεί στο Λας Βέγκας μεταφέρει την αγωνία όσων έχουν παιδιά που βρίσκονται στο καθήκον αυτές τις ημέρες των ταραχών.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ