Κοσμος

Ασυμπτωματικός φορέας κορωνοϊού ο Τζορτζ Φλόιντ

Δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη δολοφονία του, λέει η ιατροδικαστική έκθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ © YouTube

Ότι είχε προσβληθεί από κορωνοϊό ο Τζορτζ Φλόιντ έδειξε η νεκροψία στην οποία προχώρησαν οι ιατροδικαστές, τονίζοντας πως δεν έχει σχέση με τον θάνατό του.

Θετικός στον κορωνοϊό είχε διαγνωσθεί ο Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεάπολη, όπως αναφέρει η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση.

Συγκεκριμένα, η 20σέλιδη έκθεση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες κατόπιν συμφωνίας με την οικογένεια του 46χρονου θύματος, αναφέρει ότι ο κορωνοϊός δεν ευθύνεται για τον θάνατό του και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη δολοφονία του.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι ο Φλόιντ είχε διαγνωστεί στις 3 Απριλίου και «κατά πάσα πιθανότητα» ήταν ασυμπτωματικός.

Η νεκροψία αποκάλυψε επίσης ότι οι πνεύμονες του θύματος ήταν υγιείς, αλλά ο Φλόιντ είχε μερική στένωση των καρδιακών αρτηριών.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μετά τη δημοσιοποίηση της ιατροδικαστικής έκθεσης τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία ο Φλόιντ πέθανε από καρδιακή ανακοπή που προκλήθηκε από την πίεση που του άσκησε στον λαιμό με το γόνατό του ο αστυνομικός.

Ο θάνατός του στις 25 Μαΐου χαρακτηρίστηκε από τους ιατροδικαστές ανθρωποκτονία, αφού πέθανε από ασφυξία και καρδιακή ανακοπή από την πίεση που του ασκούσε ο αστυνομικός στον λαιμό περίπου για εννέα λεπτά ενώ εκείνος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ