Κοσμος

Γιατί οι ακροδεξιοί φορούν χαβανέζικα πουκάμισα;

Η επιθυμία τους για έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαβανέζικο πουκάμισο

Ακροδεξιοί στην Αμερική φορούν χαβανέζικα πουκάμισα για να δηλώσουν την επιθυμία τους για δεύτερο εμφύλιο πόλεμο.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η αμφίεση ορισμένων ακροδεξιών στην Αμερική που έβγαιναν στους δρόμους είτε το προηγούμενο διάστημα, είτε βγαίνουν τώρα, αντιδρώντας στις ταραχές που μαίνονται στις ΗΠΑ από τη μέρα που ο αστυνομικός δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ. Ορισμένοι από αυτούς λοιπόν, φορούν συχνά χαβανέζικα πουκάμισα. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι τυχαία. Όπως γράφει η αμερικανική έκδοση του Esquire πηγάζει από τα κάποια ανόητα διαδικτυακά αστεία - λογοπαίγνια από το 1984 για το κινηματογραφικό Breakin' 2: Electric Boogaloo.

Τα πουκάμισα με τα χαρακτηριστικά σηματάκια από τη Χαβάη όσο αθώα και να φαίνονται, για τη συγκεκριμένη χρήση που τα έχουν οι ακροδεξιοί της Αμερικής, δημιουργούν ένα τελείως διαφορετικό μήνυμα. Συμβολίζουν την επιθυμία τους για έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο. 

Το Breakin' 2: Electric Boogaloo της δεκαετίας του 80' δημιουργήθηκε για να εισπράξει την τεράστια επιτυχία που είχε το Βreakdancing. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, η ταινία όμως έγινε γνωστή έως και κλασσική, για το πόσο κακή ήταν. Κατά έναν περίεργο τρόπο, το ίντερνετ έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να εκφράσουν τις τάσεις τους για έναν δεύτερο εμφύλιο πόλεμο με αφορμή ένα λογοπαίγνιο  για εκείνη την ταινία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ