Κορωνοϊός: Δεν συμμετέχει ο Πούτιν στη Σύνοδο Κορυφής για το εμβόλιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας απέρριψε τη σχετική πρόταση από τη Μεγάλη Βρετανία


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να μη συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ξεκινά την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020.
Την απόφασή του να μη συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής για το εμβόλιο γνωστοποίησε ο Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η οποία διοργανώνεται από τη βρετανική κυβέρνηση αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής» ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα, αν ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε από ποιόν θα εκπροσωπηθεί η Ρωσία στη σύνοδο αυτή (Global Vaccine Summit 2020), παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο Υπουργείο Υγείας.
«Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ρωτήσετε το Υπουργείο Υγείας» είπε ο Πεσκόφ.
Ο Πούτιν είχε λάβει πρόσφατα πρόσκληση να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η Σύνοδος Κορυφής για το εμβόλιο (Global Vaccine Summit 2020) πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης.
Όπως ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα, κύριος στόχος είναι η συγκέντρωση αναγκαίων πόρων για μια «παγκόσμια συμμαχία» στον τομέα των εμβολίων και την ανοσοποίηση του πληθυσμού, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση όλων στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ