- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Φλόιντ: Παρέμβαση Τζορτζ Μπους με αιχμές κατά του Τραμπ
«Είναι ώρα να ακούσουμε και όχι να κάνουμε κηρύγματα»
«Είναι ώρα να ακούσουμε και όχι να κάνουμε κηρύγματα», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, για την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, με γραπτή ανακοίνωση παρεμβαίνει στο θέμα των διαδηλώσεων, των κοινωνικών ανισοτήτων στην αμερικανική κοινωνία μία εβδομάδα μετά τον βίαιο θάνατο του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την προσαγωγή του από τέσσερις αστυνομικούς στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.
Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος υπογράμμισε ότι αυτή δεν είναι ώρα για κηρύγματα, αλλά για να «ακούσουμε τον κόσμο». Ένα μήνυμα με αιχμές στη στάση που τηρεί σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Είναι η ώρα για την Αμερική να εξετάσουμε τις τραγικές μας αποτυχίες», τόνισε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. «Η μεγαλύτερη πρόκληση της Αμερικής είναι να καταφέρει να ενώσει ανθρώπους από διαφορετικά περιβάλλοντα σε ένα έθνος δικαιοσύνης και ευκαιριών. Το δόγμα και οι πρακτικές της φυλετικής υπεροχής, που κάποτε δίχασαν την χώρα, απειλούν ακόμη την ένωσή μας. Οι λύσεις στα προβλήματα των Αμερικανών βρίσκονται όταν ανταποκρινόμαστε στα αμερικανικά ιδανικά μας – στην θεμελιώδη αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι δημιουργούνται ίσοι, προικισμένοι από τον Θεό με συγκεκριμένα δικαιώματα», πρόσθεσε.
»Πολλοί αμφισβητούν την Δικαιοσύνη στην χώρα μας και δικαιολογημένα. Μαύροι άνθρωποι βλέπουν τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους να επαναλαμβάνονται και τους θεσμούς να μην ανταποκρίνονται επαρκώς σε αυτές τις παραβιάσεις», ανέφερε ο Μπους, ο οποίος δεν παρέλειψε να σταθεί στα επεισόδια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πλιάτσικο δεν είναι απελευθέρωση, η καταστροφή δεν είναι πρόοδος».
Στη δήλωσή του ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του Λόρα είναι «εκνευρισμένοι από τον βίαιο πνιγμό του Τζορτζ Φλόιντ και ενοχλημένοι από την αδικία και τον φόβο που προκαλούν ασφυξία στην χώρα».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τεράστια η οικονομική πίεση που βιώνει η Τεχεράνη»
Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κατοικημένη περιοχή
Κοντά στο Νησί της Ελευθερίας
Συνελήφθη ένας άνδρας για εμπρησμό από αμέλεια
Πρόκειται για μεγαλύτερο αριθμό από την εκτίμηση των 30.000 στρατιωτών που είχε κάνει τον Ιούλιο
Μυστήριο γύρω από την κατάσταση της υγείας του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν
Πώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεται την επιρροή των ΗΠΑ στον κόσμο ο Αμερικανός Πρόεδρος διαφέρει δραματικά από εκείνον των προκατόχων του
Δημιουργείται νέα ερευνητική μονάδα μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος
Για τις καταχρήσεις και την προεδρική χάρη που έλαβε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ μίλησε ο γιος του Τζο Μπάιντεν
Η Αίγυπτος θα μπορούσε ενδεχομένως να ενταχθεί στη συμφωνία μόλις επιλυθούν ορισμένα τεχνικά θέματα, δήλωσε
Πρώτη προϋπόθεση τίθεται η πλήρης διακοπή κάθε απειλής προς το Ιράν
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο του Κοσόβου
Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό του με ψήφους 50-49 - Kαθοριστική η ψήφος του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Μπιλ Κάσιντι
Βίντεο-ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση του 14χρονου
Διπλωματική σύγκρουση Ισπανίας και Ιταλίας με φόντο τη Θέουτα
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.