Κοσμος

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέες καταγγελίες για τέσσερις βιασμούς

Μεταξύ των οποίων και μία 17χρονη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρβεϊ Γουάινστιν
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν © EPA/JUSTIN LANE

Νέες κατηγορίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό - Ανάμεσα τους και η υπόθεση μίας 17χρονης.

Αντιμέτωπος με καταγγελίες βιασμού είναι για ακόμα μία φορά ο άλλοτε ισχυρός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Αυτή τη φορά, τέσσερις ακόμα γυναίκες έχουν καταθέσει ήδη αγωγές εναντίον του για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό. Πρόκειται για επιθέσεις που έλαβαν χώρα από το 1984 ως το 2013.

Μεταξύ αυτών και μία κοπέλα που το 1994 όντας 17 ετών μόλις ισχυρίζεται πως ο Γουάινστιν «την φυλάκισε, την κακοποίησε σεξουαλικά, τη χτύπησε και τη βίασε». 

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η «Άγνωστη 2» (όπως αναφέρεται στη δικογραφία), ο Γουάινστιν την κάλεσε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε προκειμένου να της προτείνει δουλειά στο χώρο του κινηματογράφου. 

Εκεί, ωστόσο, τα πράγματα ξέφυγαν, ο Γουάινστιν την βίασε και μάλιστα την απείλησε πως αν το αποκαλύψει θα της κατέστρεφε την καριέρα αλλά και θα την έβλαπτε σωματικά.

Στην ίδια αγωγή, αναφέρεται και το όνομα του αδερφού του Γουάινστιν, Μπομπ, στον οποίο ήταν γνωστή η τάση του να παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκες. Να θυμίσουμε πως στον Γουάινστιν ήδη έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης 23 ετών για βιασμό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ