Κοσμος

Πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου πέθανε από κορωνοϊό

Τον λάτρευαν οι Ομπάμα, τον είχε πρώτη προσέξει η Τζάκι Κένεντι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Former White House Butler Who Served 11 Presidents Dies Of Coronavirus At 91 | TODAY

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου που υπηρέτησε 11 προέδρους των ΗΠΑ. Τι έγραψε η Μισέλ Ομπάμα για τον Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν.

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ο πρώην μπάτλερ του Λευκού Οίκου, Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν, ο οποίος είχε «υπηρετήσει» έντεκα προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της 50χρονης καριέρας του.

Ήταν η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Τζάκι Κένεντι, η οποία πρώτη ξεχώρισε τον Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν, ο οποίος αρχικά εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας στον Λευκό Οίκο. Η Τζάκι Κένεντι έδωσε προαγωγή στον κ. Ζερμάν και τον έχρισε μπάτλερ. «Η Τζάκι είχε παίξει σημαντικό ρόλο στον να γίνει ο παππούς μου μπάτλερ», δήλωσε η εγγονή του εκλιπόντος, Τζαμίλα Γκάρετ στο δίκτυο Fox 5.

Δεκαετίες αργότερα, μια άλλη κυρία τίμησε τον μπάτλερ του Λευκού Οίκου. Η Μισέλ Ομπάμα τον αναφέρει στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Becoming» και μάλιστα έχει συμπεριλάβει μια φωτογραφία τους στο βιβλίο. Αποτίνοντας φόρο τιμής στον Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν η Μισέλ Ομπάμα έγραψε ότι η ίδια και η οικογένειά της «ήταν τυχεροί που γνώρισαν αυτόν τον άνθρωπο». «Με την ευγένειά του και τη φροντίδα του ο Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν βοήθησε πολλές πρώτες οικογένειες να νιώσουν τον Λευκό Οίκο σοπίτι τους», δήλωσε σήμερα στο NBC News.

O Ουίλσον Ρούζβελτ Ζερμάν πέθανε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ