Κοσμος

Κόμπι Μπράιαντ: Στη δημοσιότητα οι νεκροψίες των θυμάτων

Και τα εννέα θύματα της τραγωδίας πέθαναν από την ίδια αιτία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόμπι Μπράιαντ, Τζίτζι
Ο Κόμπι Μπράιαντ με την Τζίτζι του © Ethan Miller/Getty Images/Ideal Images

Στη δημοσιότητα η νεκροψία του Κόμπι Μπράιαντ, της κόρης του και των υπόλοιπων επτά θυμάτων της μοιραίας συντριβής του ελικοπτέρου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από γραφείο του ιατροδικαστή του Λος Άντζελες οι νεκροψίες των εννέα θυμάτων της μοιραίας πτώσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον θρύλο του NBA Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του Τζίτζι. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για όλα τα θύματα δείχνουν ότι όλοι πέθαναν από την ίδια αιτία, από αμβλύ τραύμα. Ο ιατροδικαστής αναφέρει επίσης πως ο θάνατος όλων των επιβατών ήταν σχεδόν ακαριαίος. Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Los Angeles County Medical Examiner-Coroner λίγο μετά τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Τα έγγραφα αναφέρουν το νούμερο της υπόθεσης και το όνομα του κάθε θύματος. Ο αριθμός υποθέσεως για τον θρύλο του ΝΒΑ, είναι 2020-00797. Το πόρισμα των 180 σελίδων διαπίστωσε επίσης ότι ο πιλότος, ο 50χρονος Άρα Ζομπάγιαν, δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Η αιτία της συντριβής στις 26 Ιανουαρίου στην Καλιφόρνια βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.  Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή ησορός του Μπράιαντ ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που η ταυτοποίησή του έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα ενώ το σώμα του βρέθηκε στο χώμα, έξω από τα συντρίμμια.  

Στο μεταξύ, η σύζυγος του εκλιπόντος, Βανέσα Μπράιαντ υπέβαλε μήνυση εναντίον του τμήματος του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, επειδή εκπρόσωποί του κοινοποίησαν μη εξουσιοδοτημένες φωτογραφίες από την τοποθεσία όπου ο σύζυγος, Κόμπι και η κόρη της, Τζιάνα πέθαναν σε συντριβή με ελικόπτερο, στις 26 Ιανουαρίου.

Η μήνυση, η οποία είναι πρόδρομος μιας αγωγής, κατατέθηκε την Παρασκευή, ανέφεραν οι Los Angeles Times. Σύμφωνα με την απαίτηση, η Βανέσα Μπράιαντ υποστηρίζει ότι ο σερίφης Άλεξ Βιλανουέβα «τη διαβεβαίωσε προσωπικά» ότι το απόρρητο της οικογένειας θα προστατευόταν, καθώς σχετίζεται με τον τόπο συντριβής στην περιοχή Καλαμπάσας, στην Καλιφόρνια. «Στην πραγματικότητα, ωστόσο, τουλάχιστον οκτώ εκπρόσωποι του σερίφη βρίσκονταν στη σκηνή του δυστυχήματος τραβώντας φωτογραφίες με τα κινητά τηλέφωνά τους, από τα νεκρά παιδιά, τους γονείς και τους προπονητές», ανέφεραν οι Times.«Όπως θα παραδεχόταν αργότερα το τμήμα του σερίφη, δεν υπήρχε ερευνητικός λόγος προκειμένου οι εκπρόσωποι να τραβήξουν φωτογραφίες στο σημείο συντριβής. Αντίθετα, έβγαλαν τις φωτογραφίες για προσωπικούς σκοπούς». Τον Φεβρουάριο, πάντοτε σύμφωνα με την αναφορά των Times, οι φωτογραφίες της σκηνής του ατυχήματος κοινοποιήθηκαν από αυτά τα άτομα. Αργότερα, ο Βιλανουέβα παραδέχθηκε ότι διέταξε τους οκτώ υφιστάμενούς του να διαγράψουν τις φωτογραφίες. Η χήρα του Κόμπι Μπράιαντ έχει στραφεί και κατά της ιδιοκτησίας του μοιραίου αεροσκάφους.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ