Κοσμος

«Φιάσκο» ο ιατρικός εξοπλισμός της Τουρκίας προς το Ην. Βασίλειο

Κρίθηκαν ακατάλληλες όλες οι ιατρικές μπλούζες – Οι Βρετανοί ζητούν αποζημίωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Ακατάλληλος ο ιατρικός εξοπλισμός της Τουρκίας για το βρετανικό ΕΣΥ © EPA/PETER POWELL

Παντελώς «ακατάλληλο» το φορτίο με ιατρικό εξοπλισμό που έστειλε η Τουρκία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Βρετανοί ζητούν να αποζημιωθούν.

Πριν από έναν μήνα και εν μέσω των τεράστιων ελλείψεων σε προστατευτικό εξοπλισμό για το υγειονομικό προσωπικό η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωνε πανηγυρικά την άμεση άφιξη μεγάλου φορτίου με ιατρικές μπλούζες από την Τουρκία για τις ανάγκες του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας και της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φορτίο από την Τουρκία έφτασε, αλλά σήμερα οι βρετανικές αρχές αποκαλύπτουν ότι είναι παντελώς «ακατάλληλο».

Οι 400.000 ιατρικές στολές που εστάλησαν από την Τουρκία  δεν πληρούν κανένα ποιοτικό στάνταρντ και κρατήθηκαν σε ειδική εγκατάσταση στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον βρετανικό Guardian το φορτίο αναμένεται να σταλεί πίσω στην Τουρκία και οι Βρετανοί σκοπεύουν να ζητήσουν αποζημίωση.

Επίσης αποκαλύφθηκε σήμερα ότι η παραγγελία που έφτασε ήταν ελλιπής καθώς στο αεροπλάνο φορτώθηκε τελικά το 1/10 των στολών που είχε αρχικά παραγγελθεί.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ