Κοσμος

Βρετανή πρώην νοσηλεύτρια έτοιμη για ρεκόρ πριν κλείσει τα 102

Θα κάνει με το «Πι» 102 φορές τον γύρο του πάρκου για να μαζέψει λεφτά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηνωμένο Βασίλειο, Νοσηλεύτρια 101 ετών
Είναι 101 και έτοιμη να κάνει τον γύρο του πάρκου 102 φορές για να νικήσει τον κορωνοϊό © BBC

Πρώην νοσηλεύτρια 101 ετών θα κάνει τον γύρο του πάρκου της 102 φορές για να μαζέψει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αιωνόβιοι Βρετανοί έχουν βαλθεί να τρελάνουν τον κορωνοϊό. Μια πρώην νοσηλεύτρια, ηλικίας 101 ετών, δηλώνει να αποφασισμένη να συγκεντρώσει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) που μάχεται με τον νέο κορωνοϊό, πριν από 102α γενέθλιά της. Η Τζόαν Ριτς δήλωσε ότι θα κάνει τον γύρο του τοπικού της πάρκο 102 φορές περπατώντας με το «Πι» και καλεί τον κόσμο να τη στηρίξει στην προσπάθειά της κάνοντας χρηματικές δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πηγή έμπνευσης για την Τζόαν ήταν ο λοχίας Τομ Μουρ, ο οποίος λίγο πριν κλείσει τα 100, κατάφερε να συγκεντρώσει 33 εκατομμύρια λίρες για το NHS περπατώντας με το «Πι» γύρω από τον κήπο του σπιτιού και έχει γίνει ένας «εθνικός ήρωας» για τους Βρετανούς που τον λάτρεψαν.

«Ακόμη και πίσω από τις μάσκες, οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας χαρίζουν χαμόγελα στους ανθρώπους. Ας χαμογελάσουμε όλοι μαζί», δήλωσε στο BBC η 101 ετών Τζόαν. Εννοείται πως ο λοχίας Τομ Μουρ έχει ήδη στείλει ένα βίντεο συμπαράστασης στην Τζόαν και της εύχεται καλή τύχη για τον νέο της στόχο.

Τα γενέθλια της Τζόαν Ριτς είναι στις 11 Σεπτεμβρίου και ήδη η Βρετανή πρώην νοσηλεύτρια έχει συγκεντρώσει 1.200 λίρες και συνεχίζει.

Στα νιάτα της η Τζόαν Ριτς ήταν μέλος της Βασιλικής Στρατιωτικής Αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ και βοηθούσε αιχμαλώτους πολέμου που μόλις είχαν επιστρέψει για ανάρρωση από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ιαπωνίας.

Ο δε λοχίας Τομ Μουρ έγινε 100 ετών στις 30 Απριλίου

NHS fundraiser Captain Tom Moore celebrates his 100th birthday | ITV News

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ