Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δώρισε 100.000 δολάρια στη UNICEF

«Όπως και η κλιματική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια κρίση για τα δικαιώματα των παιδιών»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ
Η ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ © EPA/OLIVIER HOSLET

Την απόφαση να δωρίσει εκατό χιλιάδες δολάρια στη UNICEF γνωστοποίησε η γνωστή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων πραγματοποίησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη UNICEF για την ενίσχυση των παιδιών που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Η γνωστή ακτιβίστρια κέρδισε βραβείο από έναν οργανισμό της Δανίας και όπως ανακοίνωσε, θα διαθέσει όλο της το έπαθλο για τα παιδιά που την περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις βασικές ανάγκες τους.

«Όπως και η κλιματική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια κρίση για τα δικαιώματα των παιδιών. Θα επηρεάσει όλα τα παιδιά, τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα, αλλά οι ευάλωτες ομάδες θα επηρεαστούν περισσότερο.

»Ζητώ από όλους να εντείνουν και να συμμετάσχουν στη στήριξη του ζωτικού έργου της UNICEF για τη διάσωση των ζωών των παιδιών, την προστασία της υγείας και τη συνέχιση της εκπαίδευσης».

Η UNICEF, από την πλευρά της είπε ότι τα χρήματα αυτά θα της δώσουν ώθηση καθώς παλεύει να υποστηρίξει τα παιδιά που πλήττονται από τον κορωνοϊό, ιδίως στους τομείς της «έλλειψης τροφίμων, της υγειονομικής περίθαλψης, της βίας και της απώλειας εκπαίδευσης».
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ